LG on tuttuun tapaansa lanseerannut Q7-mallin, joka on ominaisuuksiltaan kevennetty malli äskettäin ilmestyneestä G7 ThinQ -huippumallista. Näyttö on kooltaan 5,5 tuumaa, kuvasuhteeltaan 18:9 ja resoluutioltaan 2 160 x 1 080 pikseliä. Pikselitiheys on 442 pikseliä tuumalla.

Puhelin on saanut IP68-luokituksen pölyn- ja vedenkestävyydestä, mikä on harvinaista keskihintaluokan puhelimelle. Pudotuskestävyys täyttää myös Yhdysvaltojen puolustushallinnon MIL-STD 810G -sotilasstandardin, joten sen ei pitäisi mennä aivan pienestä rikki. Saman sertifikaatin on saanut myös G7 ThinQ. Puhelin on rakenteeltaan alumiinia.

Suomeen tulee kolmesta versiosta vain Q7-perusmalli, jossa on 13 megapikselin kennolla varustettu takakamera sekä edessä kahdeksan megapikselin tavallinen kamera ja viiden megapikselin superlaajakulma. Ram-muistia on kolme gigatavua ja tallennusmuistia puolestaan 32 gigatavua. Muistitilaa voi laajentaa tarvittaessa sd-kortilla. Takana on kameroiden lisäksi sormenjälkilukija, jota pystyy käyttämään esimerkiksi kameran laukaisimena.

Kameran ominaisuuksiin kuuluu muotokuvaustila ja Q Lens -älykameratoiminto, jolla voi esimerkiksi saada suosituksia kuvattujen tuotteiden ostopaikoista ja saada niille vaihtoehtoja. Sillä pystyy myös tekemään kuvahakuja. Etukameraa voi käyttää myös kasvojentunnistukseen lukituksen avaamisessa. Käyttöjärjestelmä on Android 8.0 Oreo. Äänipuolelta huomionarvoista on DTS:X 3D -tilaäänituki.

Akku on kapasiteetiltaan 3 000 milliampeerituntia ja se tukee pikalatausta. Latausliitäntä on usb-c-mallia. Puhelimessa on kaksi sim-korttipaikkaa. Suoritin on 1,5-gigahertsinen ja kahdeksanytiminen.

Joillain markkinoilla tulee myyntiin myös vaatimattomampi Q7α vain pelkällä viiden megapikselin etukameralla ja järeämpi Q7+, jossa on tarkempi 16 megapikselin takakamera, neljän gigatavun ram-muisti, 1,8 gigahertsin suoritin, 64 gigatavun tallennustila ja nelinkertainen da-muunnin.

Hintaa puhelimella on 349 euroa. Toimitusten kerrotaan alkavan heinäkuussa.

www.lg.com/fi