Reilut kolme vuosikymmentä toimineelta ruotsalaiselta Primarelta on tulossa kolme uutta laitetta. Niitä ovat integroitu I35 Prisma -vahvistin, CD35-cd-soitin ja integroitu I15 Prisma -vahvistin. Suunnittelussa on valmistajan mukaan tavoitteena tasapaino ja harmonia.

Kaikissa niistä on Prisma-hallintamoduuli, jossa on monihuone/multi-zoneominaisuudet liitäntöineen sekä mahdollisuus toistaa verkkolähteitä. Siinä on bluetooth, airplay, Spotify Connect ja sisäänrakennettu Chromecast. Verkkoyhteyksiin pääsee käsiksi langallisesti ja langattomasti. Hallinta tapahtuu mobiilisovelluksella.

I35 Prisma on ensimmäinen Primaren integroiduista vahvistimista, joka sisältää uuden UFPD2-tehoasteen. Se on täysanaloginen d-luokan vahvistin, joka tarjoaa 150 wattia kahdeksan ohmin kuormalla. Sen luvataan olevan täysin lineaarinen koko taajuuskaistaltaan ja toistoltaan nopea, puhdas ja ketterä. Liitäntöinä on aina balansoidut analogisisääntulot. Vahvistimessa on myös da-muunnin AKM 4497 -piiristöllä.

CD32 Prisma taas on cd-soitin, jossa on uusi referenssitason da-muunnin ESS Sabre ES9028PRO -piiristöllä. Primare kehaisee sen olevan valmistajan paras cd-soitin tähän mennessä. Siitä äänisignaali jatkaa analogisena balansoiduille lähtöliitännöille. Pyöritysmekanismi on TEACin valmistama.

Kolmas uutuuslaite on I15 Prisma. Se on pienikokoinen integroitu vahvistin, joka tarjoaa 65 wattia tehoa kanavaa kohden. Da-muuntimena on AKM AK4490 -piiristö. Lisäksi Prisma tuo mukanaan pääsyn digitaaliseen mediaan ja järjestelmänhallintaan.

www.primare.net

www.hifiplus.fi