Korealainen elektroniikkajätti LG on esitellyt kotimaassaan uuden Q8-älypuhelimen. Se on keskiluokan malli, joka on viimevuotisen Q8-mallin ja tämänvuotisen Q7:n seuraaja. Koreassa sen hinta on hieman yli 400 euroa.

Näyttö on kooltaan 6,2 tuumaa. Sen kuvasuhde on 18:9 ja resoluutio 2160 x 1080. Tarkkuutta on 389 pikseliä tuumalla. Näytössä ei ole lovea eikä myöskään viime vuoden Q8:n tapaan pientä rivinäyttöä varsinaisen näytön yllä. Sen sijaan puhelin tukee stylus-kynää, jollaiselle puhelimessa on myös säilytyspaikka. Sormenjälkilukija on sijoitettu taakse.

Q8 (2018) sopii tavallista kovempaan käyttöön, sillä pölyn- ja vedenkestävyysluokitus on IP68. Sen pitäisi siis kestää upotuksen 1,5 metrin syvyyteen puolen tunnin ajaksi. Lisäksi puhelin on saanut G7:n tapaan Yhdysvaltojen armeijan MIL-STD 810G -luokituksen iskunkestävyydelle. Akku on kapasiteetiltaan melko tavanomaiset 3 300 milliampeerituntia. Lataus tapahtuu usb-c-liitännän välityksellä. Puhelin tukee Quick Charge 3.0 -pikalatausta.

Takana on yksi kamera, jonka kenno on 16 megapikselin kokoinen. Sen automaattitarkennus perustuu vaiheentunnistukseen. Takakamera on varustettu led-salamalla. Mukana on myös Q Lens -toiminto, joka analysoi kuvainformaatiota ja etsii siihen liittyvää tietoa netistä. Selfie-kamera on varustettu peräti 100 asteen superlaajakulmalla ja viiden megapikselin kennolla.

Hifin ystävää on hellitty edeltävää mallia enemmän, sillä Q8 (2018):ssa on nelinkertainen da-muunnin ja tuki DTS:X 3D Surround Sound -tilaäänelle. 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja fm-radio löytyvät perinteiden ystäville.

Järjestelmäpiiri on puhelimen hintaluokassa vaatimaton Snapdragon 450. Siinä on kahdeksan suoritinydintä, joiden kellotaajuus on 1,8 gigahertsiä. Ram-muistin määrä on neljä gigatavua ja tallennustilaa löytyy 64 gigatavun verran. Halutessaan lisätilaa saa micro-sd-muistikortin avulla aina kahteen teratavuun asti. Puhelin on varustettu toistaiseksi tuoreimmalla Androidin 8.1 Oreo -versiolla. Kokoa puhelimella on 160,1 x 77,7 x 8,4 millimetriä ja painoa 172 grammaa.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, saapuuko puhelin Suomeen, mutta ainakin Q7-malli on myynnissä myös näillä leveysasteilla.

www.lg.com/fi