Yamaha on esitellyt solakan RX-S602-kotiteatterivahvistimen. Se sisältää 5.1 kanavaa, Alexa-puheohjauksen ja langattomia tilaääniominaisuuksia. Vahvistimessa on neljä hdmi-sisääntuloa ja yksi ulostulo. Ne tukevat 4k-videokuvan läpivientiä 60 ruudun sekuntinopeudella. Hdr-standardeista laite tukee hdr10:ä, Dolby Visionia ja Hybrid Log-Gammaa.

RX-S602 sisältää monista Yamahan laitteista tutun MusicCast-monihuonejärjestelmän. Lisäksi se tukee myös uutta MusicCast Surround -tekniikkaa, jonka kautta voi käyttää myös MusicCast 20 -tai MusicCast 50 -kaiuttimia langattomina surround-takakaiuttimina. Jos omistaa Alexa-kaiuttimen kuten Amazonin Echon, laitetta voi ohjata sen avulla myös puheella.

Toisto onnistuu verkkolähteiden lisäksi myös Bluetoothin, AirPlayn ja Spotify Connectin avulla. MusicCast-sovelluksen kautta löytyy muun muassa Spotify, Tidal ja Deezer sekä nettiradiopalveluita. Tehoa luvataan 60 W per kanava kuuden ohmin kuormalla, kun kaksi kanavaa on kerralla kuormitettuna. Vahvistin tukee myös bi-amp-kytkentää. Burr-Brownin 384 kilohertsin ja 32 bitin da-muuntimia löytyy kolme kappaletta.

Solakasta laitteesta löytyy myös Yamahan YPAO -huonekalibrointi ja zone 2. Cinema DSP 3D -tilavaikutelmissa on käytetty esimerkiksi tunnettujen konserttisalien äänikenttädataa. Sen luvataan tarjoavan 7.1-kanavaisen tilavaikutelman 5.1-järjestelmästä sekä virtuaalisen ylätilakaiuttimen.

fi.yamaha.com