LG:n tämän vuoden premium-televisiomallien toimitukset alkavat ensimmäisillä markkinoilla viikon sisällä. Hinnat ja saatavuus tarkentuvat vielä lähempänä, mutta aluksi ne saapuvat myyntiin Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean markkinoilla ja sittemmin muun muassa Euroopassa.

Uuden malliston OLED W-, E-, ja C-sarjan televisioiden sisuksista löytyy Alpha 9 -prosessori, joka käyttää äänen- ja kuvanparannukseen syväoppivaa teknologiaa ja visuaalista tietokantaa. Niiden avulla suoritin analysoi sisältölähteen laadun ja valitsee algoritmin sen mukaan. Prosessori myös säätää televisiokuvan kirkkauden ympäristön kirkkauden mukaan.

Oled-puolella lippulaiva on 88-tuumainen 8k-televisio OLED88Z9. 4k-puolella kärkimalli taas on OLED W9, joka on tarjolla 77 ja 65 tuuman kokoisena. OLED E9 puolestaan on saatavilla 65 ja 55 tuuman koossa, OLED C9 taas 77, 65 ja 55 tuuman koossa ja OLED B9 puolestaan 65 ja 55 tuuman koossa.

NanoCell-mallit taas ovat lcd-televisioita. Niiden luvataan tarjoavan eläväistä kuvaa, tarkkaa värintoistoa ja laajoja katselukulmia. Malleja on 14 ja ne on saatavilla 49–86 tuuman kokoisina.

Tämän vuoden lippulaivatelevisiot tukevat Dolby Vision -sisältöä sekä Dolby Atmos -ääntä. Osassa malleista on tuki hdmi 2.1 standardille, joka mahdollistaa 120 ruudun sekuntinopuden 4k-sisältöä katsoessa. Niissä on tuki myös high frame rate -tekniikalle, automaattiselle matalalle latenssitilalle, muuttuvalle virkistystaajuudelle ja parannetulle eARC-äänikanavalle. Tulossa on päivityksellä vuoden aikana myös Apple AirPlay 2 -ja Apple HomeKit -tuet.

www.lg.com/fi