Viron raskaan sarjan highend-ylpeys Estelon on esitellyt uuden lippulaivakaiuttimen Forzan. Yhtiön perustajan ja pääsuunnittelijan Alfred Vassilkovin mukaan uutuusmalli on hänen tähänastisen elämänsä aikana oppimansa tulos ja tavoitteena on ollut löytää täydellinen synergia insinööritaidon ja estetiikan välillä.

Korkeutta uutuudella on 1,7 metriä ja kokoa on hieman vähemmän kuin Extreme-mallissa. Suljettu kotelo on valmistettu marmoripohjaisesta komposiittimateriaalista. Kaiutin on neliteinen ja siinä on käytetty räätälöityjä Accutonin uusimpia elementtejä: kaksi 250 millimetrin bassoelementtiä alumiinivoileipärakenteella, yksi 190 millimetrin keskibasso vastaavalla rakenteella, 168 millimetrin keskiäänikaiutin keraamisella elementillä ja 25 millimetrin timanttidiskantti. Johdotus on Kubala-Sosnan käsialaa.

Kaiuttimien luvataan pystyvän tarjoamaan valtavaa tehoa mutta myös pikkudetaljeja. Äänikuvaa kuvaillaan eläväiseksi ja tarkaksi. Forza on esillä muun muassa Münchenin High End Show’ssa toukokuussa. Ensimmäinen pari on valmistajan mukaan toimitettu jo jälleenmyyjille.

Suositushinta Euroopassa on 110 000 euroa.

www.estelon.com

www.hifistudio.fi