Skotlantilainen Linn on esitellyt langattoman Series 3 -kaiuttimen. Munan muotoinen kaiutin sijoittuu luokassaan hintahaitarin kalleimpaan päähän.

Series 3 -kaiuttimessa on Linnin Selekt DSM -striimerin tavoin kuusi esivalintanäppäintä, joista pääsee käsiksi esimerkiksi soittolistoihin, albumeihin ja radioasemiin. Kaiutin tukee korkearesoluutioisia musiikkipalveluita kuten Tidalia ja Qobuzia suoraan Linnin sovelluksesta. Siitä löytyy myös Apple AirPlay, Spotify, Roon ja Bluetooth. Myös television äänen tukevoittaminen onnistuu HDMI ARC -liitännän ansiosta. Puheohjaus onnistuu, jos omistaa Alexaa käyttävän kaiuttimen.

Tarjolla on kaveriksi saman kaiuttimen orjaversio, joka liitetään stereopariksi Exakt-portin kautta. Sen luvataan vähentävän vaihevirheitä viivästämällä ylätaajuuksia, jolloin ne saapuvat kuuntelupaikalle samaan aikaan alataajuuksien kanssa. Signaali pidetään digitaalisena niin pitkään kuin mahdollista.

Jos kaiuttimia hankkii useamman, niistä voi rakentaa myös monihuonejärjestelmän. Käyttöönottamisen pitäisi oleman suoraviivaista.

Saatavuus ja hinta eivät ole Suomen osalta vielä tiedossa. Hintaluokka tulee joka tapauksessa olemaan selvästi korkeampi kuin striimaavilla kaiuttimilla yleensä, mistä vihjaa Britannian noin 3 000 punnan hinta.

www.linn.co.uk