Linn on esitellyt Selekt DSM:n. Se on neljäs malli musiikin yhtiön verkkotoistinten mallistossa ja sijoittuu edullisimman Majikin ja Akurate-toistimen väliin. Samalla Linn suoraviivaistaa mallistoaan, joka koostuu lokakuusta lähtien vain DSM-malleista eli Majik DSM, Selekt DSM, Akurate DSM ja Kilmax DSM. DS-mallit jäävät pois.

Kyseessä on yhtiön muista malleista poiketen modulaarinen laite. Perusmalli koostuu suoratoistimesta ja etuvahvistimesta. Sitä voi päivittää integroidulla sadan watin vahvistinmoduulilla, joka toimii d-luokassa, sekä Akuratesta ja Klimaxista tutulla Katalyst DAC -moduulilla.

Tulossa on myös kuulokevahvistinosio sekä bluetooth- ja wifi-tuki ethernetin rinnalle. Vahvistinmoduulin ohelle voi myös tulevaisuudessa hankkia surround-moduulin, joka tuo mukanaan 5.1-kanavaa, neljä hdmi-sisääntuloa, hdmi-lähdön ja tuen DTS- ja Dolby Digital Plus -äänelle.

Linnin suoratoistoalustan mukana tulee tuki esimerkiksi Spotifylle, Tidalille ja TuneIn Radiolle, Roonille ja DLNA:lle. Liitännöistä löytyy mm- ja mc-äänirasioita tukeva phono-sisääntulo. Analogisia rca-sisääntuloja löytyy yksi pari, Exakt Link -liitäntöjä kaksi. Lähtöinä on balansoidut xlr- ja rca-liitännät. Digiliitännöistä löytyy kaksi koaksiaalista, kaksi optista ja usb-liitäntä. Hdmi arc -liitäntä löytyy myös, ja toinen optinen liitäntä on konfiguroitavissa lähtöliitännäksi televisiokäyttöä varten.

Muotoilu on uudistettu Linnin muista laitteista poikkeavaksi. Nyt etupaneelissa on oled-näyttö. Laitteen sisuskalutkin on laitettu kokonaan uusiksi – sekä ohjelmisto että elektroniikka. Samoin tilaoptimointiteknologia on uudistettu. Nyt toimii nyt verkkoselaimen kautta ja osaa ottaa huomioon muutkin kuin staattiset ja kuution muotoiset tilat.

Vanhatkaan asiakkaat eivät jää osattomaksi, sillä kaikki yhtiön suoratoistimet vuodesta 2007 asti saavat ilmaisen ohjelmistopäivityksen. Koska suuri osa prosessoinnista tapahtuu pilvessä, on myös vaatimattomammilla piirisöillä varustettuihin laitteisiin mahdollista saada uutta potkua.

www.linn.co.uk