Pioneer on esitellyt uuden lippulaivamallin blu-ray-soittimen. UDP-LX800:n hinta tulee olemaan jotakuinkin kaksinkertainen viime kuussa ilmestyneeseen UDP-LX-500-soittimeen verrattuna.

Vastineeksi lisäpanostukselle Pioneer on keskittynyt värähtelyjen ja kohinan vähentämiseen ja rungon jämäköittämiseen. Runko on 4,6 millimetrin paksuista terästä ja levynpyöritysmekanismi sijaitsee jäykässä kotelossa. Virtalähde, digitaalinen prosessointi ja analoginen audiopiiristö on osastoitu toisistaan erilleen elektromagneettisen häiriön vähentämiseksi. Pioneer lupaa myös vähentäneensä digitaalisen kohinan määrää piirilevyllään. Levyn pyöritysmekanismi on erotettu jousilla. Painoa on kunnioitettavat 13,8 kilogrammaa.

UDP-LX800:ssa on kaksi hdmi-lähtöä. Esivalinnat löytyvät sdr- ja hdr-materiaalille. Laite tukee myös Dolby Visionia ja Pioneerin omaan PQLS-kvartsilukkoa, jonka pitäisi parantaman signaalin tarkkuutta yhteensopivien Pioneerin kotiteatterivahvistimien kanssa käytettynä.

Uutuus tukee myös sacd-toistoa. Analoginen audiopiiristö on peräisin valmistajan järeimmästä sacd-soittimesta. Se sisältää kaksi 32-bittistä ja kahdeksankanavaista ESS Sabre -da-muunninta. Analogisen puolen muuntajapiiri kytkeytyy pois päältä, kun yhdistetään hdmi:n kautta Transport Funcion -toiminnon ansiosta, kun taas Direct Function taas kytkee pois päältä digitaaliset audio- ja videopiiristöt musiikin kuuntelun eduksi.

www.pioneer-audiovisual.eu

www.loudgroup.fi