Audisonin kompakti 8-tuumainen aktiivisubwoofer on edullinen mutta tehokas jatke auton omalle, usein bassoiltaan rajalliselle äänentoistolle.

Ennen muuta vahvistimistaan tunnettu italialainen Audison on toiminut autohifin kentällä jo vuodesta 1979. Merkin monipuolinen ja kattava tuotesortimentti on havaittu hyväksi monissa eri asiayhteyksissä, ja siitäkin syystä se on napannut useampanakin vuonna arvostetun EISA-palkinnon.

Melko hintavien tuotteiden lisäksi Audisonin repertuaariin kuuluvat myös edullisemmat ratkaisut, esimerkiksi kätevä APBX 8 AS2 -subwoofer, jonka suositushinta on maltilliset 319,90 euroa. Ja rahalle saa vieläpä selvää vastinetta!

Audison APBX 8 AS2 on päivitetty versio aiemmasta AS-subwooferista. Myös uudemmassa versiossa on pitkäiskuinen 8-tuumainen elementti tuplapuhekelalla. Sisäänrakennettu vahvistinmoduuli puolestaan tarjoaa 250 watin rms-tehon. Valmistajan itse kehittämän teknologian ansiosta d-luokassa toimivasta vahvistimesta kerrotaan saatavan peräti 90 prosentin hyötysuhde.

Yhdessä tehokas vahvistin ja kestävä, matalaimpedanssinen elementti sekä suljettu kotelo muodostavat kokonaisuuden, jota on ryyditetty muun muassa valmistajan Prima-subwoofereista tutuilla tekniikoilla. Lisäksi mukana on valmistajan oma DBT- eli Dynamic Bass Tracking -teknologia, joka tarkkailee sisääntulevaa signaalia ja eliminoi säröä aiheuttavat signaalipiikit. Tällöin subbaria voi soittaa täydellä teholla, ja soundi pysyy aina dynaamisena.

Kytkentä- ja ohjauspuoli on kattava. Mukana on subwooferin tasonsäätö, ohitettava 12 desibeliä per oktaavin alipäästösuodatus, vaiheenkääntö, sekä automaattinen käynnistys. Lisäksi tarjolla on säädettävä alipäästösuodatuksen taajuus kaistalla 50–200 hertsiä, 0…±6 desibelin bassotehostin 45 hertsissä sekä liitäntä mukana tulevalle, langalliselle kauko-ohjaimelle.

Medialähteen kytkentään on tarjolla sekä kaiutin- että linjatasoinen liitäntä, ja subwooferin toiston voi toki sovittaa myös esimerkiksi mediasoittimesta. Lisäksi mukana on SSP- eli Sub Smart Plug -terminaali, jonka avulla vahvistimen irrotus kontista onnistuu käden käänteessä.

Kotelomitoiltaan (l x k x s) 36,8 x 29,4 x 13,5 -senttimetrisen ja massaltaan 6,3-kilogrammaisen APBX 8 AS2:n voi asentaa ampumaan ylöspäin tai vastaavasti elementti alaspäin, jolloin matalien taajuuksien vahvistuksessa hyödynnetään auton omaa akustiikkaa.

Pakettiin kuuluu velcro-kiinnitystassut, joten subwoofer pysyy paikoillaan myös tiukissa kaarteissa. Järeä metallinen suojaritilä puolestaan suojaa elementtiä kolhuilta. Kotelon reunat on pyöristetty, mikä paitsi helpottaa asennusta myös ehkäisee seisovien aaltojen syntymistä kotelon sisään.


Audison APBX 8 AS2:n löydät Autostudiosta hintaan 319,90 euroa.