Italialainen highend-kaiutinvalmistaja Sonus Faber on julkaissut uuden, merkille normaalia edullisemman Lumina-malliston, johon kuuluu 799 euroa parilta maksava Lumina I -jalusta-/hyllykaiutin, 1999 euroa/ pari maksava Lumina III -lattiakaiutin ja 649 euron hintainen Lumina Center I -keskikaiutin.

Kaiuttimet eivät ole missään tapauksessa erityisen edullisia, mutta Sonus Faberin kaiuttimeksi ne ovat kyllä kohtuuhintaisia. Aikaisemmin esimerkiksi jalustakaiuttimien hinnat ovat lähteneet liikkeelle 1600 eurosta.

Luminat ovat rakenteeltaan ja viimeistelyltään aitoja Sonus Fabereita. Koteloiden etulevyt ovat monikerroksista vaahtera-vaneeria ja valittavissa on tumma wenge-, vaaleampi ruskea pähkinäpuu ja pianolakattu musta -viimeistely. Koteloiden sivut on verhoiltu käsin mustalla nahalla. Kotelot ovat refleksiviritteiset.

Diskanttielementit ovat samat 29 mm “Damped Apex Dome” kangaskalotit, mitä käytetään kalliimmassa Sonetto-sarjassa. Kaksitie jalustakaiuttimessa, Lumina I:ssä käytetään uutta 120 mm basso/keskikäänielementtiä. Kartion on ilmakuivattua paperi/selluloosa-kuitua, johon on lisätty muita luonnonkuituja. Lumina III -lattiakauttimessa on Sonetto-sarjaan kehitetyt 150 mm keskiääni- ja bassoelementit. Korkea laatu jatkuu luonnollisesti käsin kootuissa jakosuodattimissa.

Lumina I on siis hyvin kompakti 2-tie jalusta-/hyllykaiutin. Se mitat ovat 280 x 148 x 213 mm (k x l x s). Toistoalueeksi ilmoitetaan 65 Hz – 24 kHz ja herkkyydeksi 84 dB (2,83 V/1m). Jakotaajuudeksi ilmoitetaan 2000 Hz ja nimellisimpedanssiksi 4 ohmia.
Lattiamalli Lumina III:n mitat ovat vastaavasti 989 x 228 x 278 mm, toistoalue 40 Hz – 24 kHz, herkkyys 89 dB (2,83 V/1m) ja nimellisimpedanssi sama 4 ohmia. Lumina III on rakenteeltaan 3-tie ja jakotaajuuksiksi ilmoitetaan 350 ja 3500 Hz.

Lumina Center I -keskikaiuttimella kaiutinsarjasta saadaan myös koottua ääneltään yhtenäinen kotiteatterikokonaisuus. Center I -keskikaiutin on teknisesti identtinen Lumina I jalustakaiuttimen kanssa, paitsi siinä on kaksi 120 mm basso/keskiäänielementtiä.

Maahantuonti ja lisätietoja: Hifihuone