Kalifornialainen highend-valmistaja Magico on julkistanut edullisempaan A-kaiutinsarjaansa rutkasti lisävahvistusta. Ennestään tuttu A3-lattiakaiutin on saanut rinnalleen A1-jalustakaiuttimen, ACC-keskikaiuttimen ja ASUB-subbarin.

Kahdessa ensimmäisessä on A3:sta tuttu 28 mm berylliumdomediskantti ja nanografeenikartioiset basso- ja keskiäänielementit. Kotelot on anodisoitua ja harjattua lentokonetasoista alumiinia. Myyntiin kaiuttimet saapuvat tämän vuoden kolmannella kvartaalilla.

A1:n uuden uutukaisella basso/keskiäänielementillä on kokoa 6,5 tuumaa. Hiilikuitukartio on päällystetty nanografeenikerroksella maksimaalisen jäykkyyden ja vaimennuskertoimen saavuttamiseksi. Jakosuodin on elliptinen. Herkkyydeksi ilmoitetaan 85 desibeliä ja impedanssiksi neljä ohmia. Suljetun kotelon innovatiivisen rimoitustekniikan ja kehittyneiden vaimennusmateriaalien ansiosta kotelon luvataan olevan jäykkä ja vapaa mekaanisista resonansseista. Yhdysvalloissa kaiuttimen ohjehinta on 7 400 dollaria parilta.

Kolmiteisessä ACC:ssä keskiäänielementti on kuuden tuuman kokoinen ja kaksi bassoelementtiä puolestaan seitsemäntuumaisia. Elementit on varustettu neodyymimagneeteilla, ja jakosuodin on elliptinen. Herkkyys on 88 desibeliä ja impedanssi neljä ohmia. Se on tarkoitettu erityisesti A3-etukaiuttimien väliin. Kotelo on suljettu. Hinta Yhdysvalloissa on 6 800 dollaria.

ASUBissa on yksi eteenpäin suunnattu kymmenen tuuman bassoelementti, joka toistaa 20–120 hertsin alueen. Kaiuttimen kalibroinnissa on käytetty FEA-simulaatiota säröytymisen minimoimiseksi. Subbarin luvataankin tuottavan 50 hertsin taajuutta 110 desibelin paineella minimaalisella säröllä. Sisuksista löytyy 500 wattia tehoa tuottava digitaalinen vahvistin. Digitaalinen signaaliprosessori auttaa integroimaan subbarin pääkaiuttimien kanssa. Siinä on myös kolme esivalintaa asetuksille. Sisääntuloliitäntöinä on rca ja xlr. Hintaa on Yhdysvalloissa 6 500 dollaria.

Hinnat ja saatavuus eivät ole vielä Suomen osalta tiedossa.

www.magico.net

www.hifiguru.fi