MajorHiFi on testannut Beyerdynamicin Lagoon ANC -vastamelukuulokkeet. Ne sijoittuvat 400 euron hinnallaan ankarasti kilpailtuun vastamelukuulokkeiden premium-luokkaan. Arvion perusteella ne vaikuttavat lupaavilta niin äänen kuin vastamelutoimintonsa osalta.

Kuulokkeiden mukana toimitetaan pramea kuljetuskotelo, latausjohto ja audiojohto. Valot sijaitsevat poikkeuksellisesti kuulokkeiden sisäpuolella, mikä onkin viisasta, sillä ei niitä kuulokkeet päässä näkisi kuitenkaan kuin peilistä. Värivaihtoehdot ovat ruskehtava Explorer ja mustanharmaa Traveller.

MajorHifin mukaan kuulokkeet tuntuvat höyhenenkevyiltä. Tuntuma on aavistuksen hatara, mutta ei häiritsevällä tavalla. Kuulokkeet peittävät suuremmatkin korvat ja vaimentavat toimistomelun lähes kokonaan jo ennen vastamelutoiminnon kytkemistä päälle.

Kun toiminnon laittaa päälle, hiljaisuus sen kuin lisääntyy. MajorHiFin mukaan kuulokkeet blokkaavat kaiken, mukaan lukien työpaikan keskustelut, ei-toivotut juttukaverit, mahdollisesti myös liikenteen, lentokoneen moottorit ja maailmanlopun. Viimeistään tässä vaiheessa täytynee suhtautua väitteeseen hieman varauksella. Vastamelutoiminnossa on kolme tasoa, jos mielii hieman kevyempää vaimennusta.

Oikeanpuoleisen kuulokkeen kosketussensorilla voi säätää äänenvoimakkuutta, vaihtaa kappaletta, pysäyttää ja käynnistää toiston ja hallita puheluita. MajorHiFi kertoo niiden toimivan luonnollisesti, intuitiivisesti, vähemmän raivostuttavasti kuin Sonyssä. Bluetoothin kaverina on aptx-, aptx low latency-, sbc- ja aac-koodekit. Akunkestoa luvataan 25 tuntia vastamelutoiminnolla ja 45 tuntia ilman sitä.

Äänen osalta kuulokkeet saavat MajorHifiltä lähinnä suitsutusta. Alataajuudet ovat arvion mukaan herkullisen yksityiskohtaiset ja tarkat. Basso on täyteläinen, tiukka ja voimakas. Keskialueella toisto on puhdasta, särötöntä ja eloisaa, ja se toimii sekä lauluissa että instrumenteissa.

Diskantit taas yltävät parhaimmillaan jopa surrealistiseen selkeyteen, mutta ei ole kuitenkaan liian kirkas. Äänikuva taas on paras, mitä arvioija kertoo koskaan kuulleensa suljetuissa ja langattomissa kuulokkeissa, ja tunne on kuin henkilökohtaisessa konserteissa. Kuulokkeilla tuntuukin kuin kuulisi lempimusiikkiaan ensimmäistä kertaa.

Arviossa ei harmi kyllä mainita, onko tähän päästy MOSAYC-äänenpersonointiominaisuuden avulla vai ilman. Ylisanoja on käytetty rohkeasti, mutta arviosta välittyvästä innostuksesta päätellen kuulokkeet vaikuttavat tutustumisen arvoisilta.

MajorHiFin arvion voi lukea täältä.

europe.beyerdynamic.com

www.f-musiikki.fi

KORJAUS 30.6. klo 12.38. Akunkeston lukemat olivat väärin päin.