Leica on esitellyt M-E (Typ 240) -kameran. Se täydentää täyden kennon mittaetsinkameroista koostuvaa M-mallistoa aiempaa edullisemmalla vaihtoehdolla. Designin, rakenteen ja kuvanlaadun valmistaja lupaa kuitenkin olevan ennallaan.

Runko on magnesiumia ja yläosa messinkiä. Väri on harmaa, ja nahkaosat ovat lehmänvuotaa. Kamera on pölyn- ja vedenkestävä. Kolmen tuuman ja 920 tuhannen kuvapisteen takanäyttö on suojattu Gorilla Glass -suojalasilla naarmuuntumisen vähentämiseksi.

Täysikokoinen CMOS-kenno on resoluutioltaan 24 megapikseliä. Se yltää 200–6 400 ISO:n herkkyyteen. Kamerassa on kahden gigatavun puskurimuisti, jonka voimin täysikokoisia kuvia pystyy räpsäisemään kolme kappaletta sekunnissa.

Videopuolella kamera tukee 1080p FullHD-kuvausta enimmillään 24 ruudun sekuntinopeudella. Tuettuja formaatteja ovat mov ja m-jpeg. Kamerassa on sisäänrakennettu mikrofoni ja liitäntä ulkoiselle mikrofonille.

Myynti alkaa heinäkuun lopulla. Tarkat hinnat ja saapumisajankohta Suomessa eivät ole vielä tiedossa, mutta noin 4 000 euroa ei ole kaukana.

en.leica-camera.com