Suunnittelijalegenda Ken Ishiwata on ollut Marantzin leivissä 40 vuotta. Suhde on ilmeisen vakavaa laatua, sillä yhtiö julkaisee nyt KI Ruby -mallit. Rubiinihääpäivää vietetään 40 vuoden yhteisen taipaleen kunniaksi.

Ishiwata on itseoikeutetusti päässyt osallistumaan uutuuksien suunnitteluun. Laitteissa on myös laserkaiverrettu laatta maestron nimikirjoituksella. Viimeksi vastaavia julkistettiin 10 vuotta sitten, kun helmihääpäivän kunniaksi ilmestyivät KI Pearl Lite -sarjan vahvistin ja sacd-soitin.

PM-KI Ruby on integroitu vahvistin, joka perustuu lippulaivamalli PM-10:een. Se tarjoaa tehoa sata wattia kanavaa kohden. Etu- ja päätevahvistimilla on omat virtalähteensä. Vahvistimessa on myös mc- ja mm-phonoasteet, joissa on yhtiön uusi taajuuskorjainpiiri. Liitäntöinä on kuusi rca-sisääntuloa ja kaksi lähtöä sekä kuulokeliitäntä. Alusta on kuparoitu.

SA-KI Ruby on sacd/cd-soitin, joka perustuu lippulaivamalli SA-10:een. Se on varustettu uudella sacdm-3-mekanismilla, ja sisältää myös digitaalisia liitäntöjä, kuten optinen, koaksiaalinen ja usb-a-sisääntulo. Lisäksi asynkroninen usb-sisääntulo toistaa pcm-tiedostoja 32 bitin syvyydellä ja 384 kilohertsin näytteenottotaajuudella sekä dsd:tä 11,2 megahertsin laadulla. Laite konvertoi kaikki tiedostot dsd:ksi.

Jos moiset mielii itselleen, niin kannattaa olla nopeana. Kumpiakin laitteita valmistetaan vaivaiset 500 kappaletta. 200 ensimmäistä, jotka hankkivat molemmat laitteet, saavat ne yhtenevillä sarjanumeroilla varustettuna.

Suomeen saapumisesta ja täkäläisistä hinnoista ei ole toistaiseksi tietoa. Britanniassa hinta on 3 500 puntaa ja laitteet ovat saatavilla syyskuussa. Värivaihtoehdot ovat Maranzille tavalliseen tapaan musta ja samppanja.

www.marantz.fi