Spotify pyrkii Billboardin mukaan solmimaan sopimuksia suoraan indieartistien kanssa. Yhtiö on lehden mukaan tarjonnut manageritoimistoille satoja tuhansia dollareita ennakkomaksuja, jos ne saavat artistinsa lisensoimaan musiikkinsa suoraan Spotifyn kanssa.

Se tarkoittaa, että levy-yhtiöt saisivat palansa toistokorvauskakusta entistä harvemmin. Artisteille luvataan vastaavasti parhaimmillaan puolikasta tuotoista. Spotify ei saisi yksinoikeutta, vaan artisteille jäisi edelleen mahdollisuus solmia sopimuksia myös muiden palvelujen kanssa.

Nykyään levy-yhtiöt saavat toistokorvauksista 54 prosenttia, mutta artisteille levy-yhtiöiden siivousta jää noin 20–50 prosenttia. Lisäksi nykyinen rahanjakomalli suosii suosittuja artisteja pienten nimien kustannuksella. Pelkästä hyväntekeväisyydestä ei siis Spotifyn kohdallakaan ole kysymys, sillä suoraan sopiminen tulee edullisemmaksi myös sille.

Varsinaiseksi levy-yhtiöksi Spotify ei voi ryhtyä suurten levy-yhtiöiden kanssa solmimansa sopimuksen nojalla, sillä ne kieltävät yhtiötä merkittävän kilpailevan toiminnan. Spotify ei voi ostaa artistien musiikkikatalogeja tai musiikkia. Sen lisäksi sopimusta voisi rikkoa Billboardin tavoittaman lähteen mukaan myös jonkin suuren tähden kaappaaminen.

Billboardin artikkeli aiheesta löytyy täältä.

www.spotify.com