Marantz on esitellyt kaksi kotiteatterivahvistinta. Linjoiltaan sutjakat NR1609 ja NR1509 sopivat tavallista pienempään tilaan, koska ne ovat korkeudeltaan vain puolet tavallisesta. Ne korvaavat NR1607- ja NR1608-mallit.

NR1609 on ominaisuuksiltaan monipuolisempi. Siinä on 7.2 kanavaa, jotka voidaan jakaa Dolby Atmoksen ja DTS:X:n ansiosta myös 5.2.2-kanavaiseksi. Kaksi kaiutinta siis saa kattokaiuttimiksi. DTS Virtual:X-tuen ansiosta vahvistin pystyy myös luomaan virtuaalisen korkeussuuntaisen tilaäänivaikutelman ilman kattokaiuttimia. Tehoa vahvistin tarjoilee 50 wattia kanavaa kohden.

Hdmi-sisääntuloja on mukavat kahdeksan – seitsemän takana ja yksi etupaneelissa. Niissä on tuki hdr10:n, Dolby Visionin ja hlg:n läpiviennille. Liitännät tukevat hdcp2.2-kopiosuojausta ja bt.2020-väriavaruutta. Vinyylin ystäville laitteesta löytyy myös phono-sisääntulo, ja langattomaan toistoon Bluetooth sekä Airplay.

Langattoman HEOS-järjestelmän kautta pystyy toistamaan musiikkia suoratoistopalveluista kuten Spotifystä, Tidalista ja Deezeristä sekä TuneInistä ja verkkolevyiltä. Laite tukee parhaimmillaan 24-bittistä ja 192 kilohertsin tasoista ääntä flac- ja wav-muodossa sekä dsd-ääntä 2,8 ja 5,6 megahertsin laadulla. Sen avulla voi myös rakentaa monihuonejärjestelmän yhteensopivista HEOS-laitteista. Amazon Alexa -puheohjaus on sisäänrakennettuna.

Vaatimattomampi NR1509 on 5.2-kanavainen eikä se tue Dolby Armosta tai DTS:X -ääntä. Dekoodaus hoituu niiden sijaan Dolby TrueHD- tai DTS-HD Master Audio -muodossa. Hdmi-sisääntuloja on kuusi kappaletta. Tehojen ja verkkotoisto-ominaisuuksien osalta tiedot ovat samat. Myös phono-sisääntulo löytyy.

Suomen hinnat ja saatavuus eivät ole vielä tiedossa. Yhdysvalloissa ne maksavat 749 ja 549 dollaria.

www.marantz.com

www.bwgroup.fi