Honor 10 on saapunut kauppojen hyllyille Suomessa tänään. Sen edeltäjät ovat keikkuneet täkäläisten myyntilistojen kärjessä, joten odotettavissa saattaa tälläkin kertaa olla myyntimenestys.

Puhelin on valmistajan lippulaivamalli ja se muistuttaa paljossa Honorin sisaryhtiön Huawein maaliskuussa julkaistua P20-puhelinta. Honor on kuitenkin 449 euron alkaen-hinnallaan huomattavasti P20-huippuversioita kalliimpi. Myös tekniikaltaan se on joiltain osin vaatimattomampi. Toisaalta se sijoittuu Huawei P20 Lite -mallin yläpuolelle esimerkiksi Kirin 970 -järjestelmäpiirinsä osalta, joka on napattu huippumalleista.

Lite-versiosta ovat peräisin 5,84 tuuman ips lcd -näyttö, jonka kuvasuhde on 19:9 ja resoluutio 2280 x 1080 pikseliä. Kuten tänä vuonna on muotia, näyttö on varustettu ylälovella. Se sallii näytön ulottumisen lähemmäs reunoja, mutta jättää samalla tilaa esimerkiksi selfie-kameralle ja kuulokkeelle. Sormenjälkitunnistin on poikkeuksellisesti ultraäänellä toimiva, joten sen pitäisi pystyä lukemaan myös märkiä sormia. Tunnistin sijaitsee näytön alapuolella.

Takana on kaksoiskamera, jonka pääkamera on varustettu 16 ja harmaasävyinen kakkoskamera 24 megapikselin kennoilla. Valovoima on f/1,8. Etukameran tarkkuus taas on 24 megapikseliä ja valovoima f/2,0. Kameratoimintojen apuna käytetään järjestelmäpiirin tekoälymoottoria esimerkiksi kuvauskohteiden tunnistamiseen. Myös kuvausasetukset säätyvät kohteen mukaan automaattisesti. Uutta on se, että kuva jaetaan osiin, joissa voi nyt käyttää eri asetuksia.

Akku on kapasiteetiltaan 3 400 milliampeerituntia. Sen luvataan täyttyvän puolilleen 25 minuutin pikalatauksella. Käyttöjärjestelmä on Android 8.1 Oreo. Se on kuorrutettu valmistajan omalla EMUI 8.1 -käyttöliittymällä.

Saatavilla on Suomessa kaksi versiota. Edullisempi 64 gigatavun muistilla varustettu malli on 449 euron hintainen, ja kalliimpi 128 gigatavun malli maksaa 499 euroa. Molemmissa ram-muistin koko on neljä gigatavua.

Värivaihtoehtoina ovat musta ja harmaa sekä P20-mallien erikoisvärivaihtoehtoja muistuttavat näyttävät Aurora Glass -liukuvärit. Jälkimmäiset näyttävät monikerroksisen lasin vuoksi eri värisiltä eri kulmista.

www.hihonor.com