Marantz on esitellyt solakan NR1200-verkkovahvistimen. Se on tarkoitettu erityisesti ratkaisuksi niille, jotka haluavat päivittää television äänentoiston, mutta eivät kuitenkaan välitä siirtyä monikanavaiseen ääneen.

Vahvistin tarjoaa tehoa 75 wattia kanavaa kohden. Sisuksiltaan vahvistin on uutta designia. Siinä on symmetrinen vasen ja oikea kanava. Yhteisen virtalähteen käämitykset ovat erilliset kaikille tärkeimmille toiminnoille. Muuntaja on siis johdotettu erikseen vahvistimeen, esivahvistimeen, verkkotoistomoduuliin ja etupaneelin näyttöön. Ratkaisun luvataan parantavan kanavaerottelua, vähentävän ylikuulumista ja parantavan selkeyttä.

Molemmilla kanavilla on myös kaksi erillistä da-muunninta, minkä luvataan lisäävän dynaamista aluetta ja parantavan signaali-kohinasuhdetta ja parantavan äänen selkeyttä heikkolaatuisista äänilähteistä.

Vahvistimessa on viisi kappaletta hdmi-sisääntuloja ja yksi hdmi-lähtö arc-tuella. Ne tukevat hdcp 2.3:a, 4k-videota 60 hertsin virkistystaajuudella, 4:4:4 Pure Color -alinäytteistystä sekä hdr10:ä ja hybrid log gammaa. N1200 muuntaa automaattisesti kaikki surround-ääniraidat stereoksi. Muista liitännöistä löytyy esimerkiksi phono-sisääntulo.

Langattomista yhteyksistä on tarjolla bluetooth (sekä lähetin että vastaanotin) ja Apple AirPlay. Myös fm/am-radio löytyy. Sisäänrakennettuna on HEOS-monihuonejärjestelmä, joka sisältää esimerkiksi suoratoistopalveluja kuten Spotifyn, Amazon Musicin, Tidalin, TuneIn Radion. Puheohjausjärjestelmistä laite tukee Amazon Alexaa, Google Assistantia ja Apple Siriä.

Vahvistin tulee markkinoille syyskuussa mustana ja hopea/kultaisena. Suomen tarkka hinta ja saatavuus eivät ole vielä tiedossa.

www.marantz.com

www.bwgroup.fi