Samsung on julkistanut uuden Galaxy Tab S6 -tabletin mallistonsa kärkipaikalle. Tabletin Super AMOLED -näyttö on kooltaan 10,5 tuumaa ja tarkkuus yltää 2 560 × 1 600 pikselin tasolle. Siihen on myös integroitu sormenjälkilukija. Tablettia voi käyttää S Pen -kynällä, joka toimii myös kauko-ohjaimena ja on ladattavissa langattomasti. Akulle luvataan 11 tunnin kesto kymmenen minuutin latauksella. Tabletin neljä kaiutinta on AKG:n tuunaamat.

Järjestelmäpiirinä on tämän vuoden Android-kärkipuhelimista tuttu Qualcomm Snapdragon 855. Ram-käyttömuistia tabletista löytyy kuuden gigatavun verran ja sisäistä tallennustilaa 128 gigatavua. Jos tallennustilaa kaipaa lisää, muistikorttituki ulottuu peräti teratavuun.

Takana on kaksoiskamera, joista pääkamera yltää 13 megapikselin tarkkuuteen ja kakkoskamera on ultralaajakulmainen viiden megapikselin kennolla varustettu malli. Etupuolella on kahdeksan megapikselin selfie-kamera. Akku on kapasiteetiltaan 7 040 milliampeerituntia. Latausliitäntänä on usb-c.

Galaxy Tab S6 saapuu Suomeen 23. elokuuta. Se on tarjolla 749 euron hintaisena Wi-Fi-versiona ja 799 euron hintaisena 4G-versiona. Värivaihtoehdot ovat Mountain Gray, Cloud Blue ja Rose Blush.

www.samsung.com/fi