Marantz on julkistanut Melody X -audiojärjestelmän, joka yhdistää samaan pakettiin monihuonevahvistimen verkkotoisto-ominaisuuksineen, cd-soittimen ja fm-radion. Laitetta voi myös hallita puheohjauksella. Siinä on neljä vahvistettua kanavaa. Niitä voi käyttää, kahden kaiutinparin käskyttämiseen, bi-amp-muodostelmassa tai yhden kaiutinparin tehon ryydittämiseen.

Ladattavissa on monesta Denonin ja Marantzin laitteesta tuttu HEOS-sovellus sekä iOS- että Android-käyttöjärjestelmille. Siitä löytyy liuta suoratoistopalveluja, kuten Spotify, Deezer ja Tidal sekä myös pääsy NAS-verkkolevylle. HEOS on monihuonejärjestelmä, joten yhteensopivista laitteista voi rakentaa vaikka koko talon kattavan äänentoistosysteemin.

Puheohjauksista laite tukee Amazon Alexaa, Google Assistantia ja Apple Siriä. Korkearesoluutioisia ääntä vahvistin toistaa 24-bitin ja 192 kilohertsin PCM-muodossa ja 5,6 MHz dsd-muodossa. Langattomista lähteistä tuki löytyy Bluetoothille ja Apple AirPlay 2:lle.

Uutuuslaite – koko nimeltään Marantz Melody M-CR612 – ilmestyy myyntiin ensimmäisillä markkinoilla tämän kuun puolivälissä. Hinta on Suomessa 699 euroa. Värivaihtoehdot ovat musta ja hopea-kulta.

www.marantz.fi