Taittuvalla näytöllä varustettu Samsung Galaxy Fold -puhelin saapuu myyntiin Suomessa toukokuun alussa. Sen hinta on 2 100 euroa.

Ennakkomyynti alkaa 26. päivä huhtikuuta Telialla, Elisalla DNA:lla. 3. toukokuuta alkaen siitä saa liikkeestä ja Samsungin omasta verkkokaupasta. Suomi on yksi ensimmäisistä maista, joissa mullistava uutuuspuhelin tulee kauppoihin rajoitettuna eränä. Mukana tulee täyslangattomat Galaxy Buds -kuulokkeet sekä Kevlar-suojakuori. Kaupan päälle saa myös vuoden mittaisen Samsung Care+ -vakuutuksen.

Puhelin tulee myyntiin Space Silver -ja Cosmos Black -värivaihtoehtoina. Asiakkaat voivat kuitenkin räätälöidä Samsungin verkkokaupassa myös persoonallisempia vaihtoehtoja, jolloin käytettävissä ovat Marcel Green -ja Astra Blue -värit sekä kaksi korostusväriä.

Galaxy Foldissa on näyttö sekä kannessa että sisällä. Kannen Super AMOLED -näytöllä on kokoa 4,58 tuumaa, kuvasuhde 21:9 ja tarkkuutta 1 960 x 840 pikseliä. Se on täysin toimiva näyttö, mutta varsinainen juju on kuitenkin laitteen sisältä kirjamaisesti avautuva Dynamic AMOLED -näyttö, jolla on kokoa 7,3 tuumaa, kuvasuhde 4,2:3 ja tarkkuutta 2 152 x 1 536 pikseliä. Avattaessa pikkunäytön sisältö siirtyy sisänäytölle, mutta kokonsa puolesta suurella näytöllä pystyy käyttämään kolmea sovellusta kerrallaan.

Kameroita on kuusi kappaletta, joista takana on 12 megapikselin pääkamera, 12 megapikselin telekamera 2x zoomilla ja 16 megapikselin ultralaajakulmakamera. Pääkamerassa on vaihtuva f/1,5–2,4-aukko. Pää- ja telekameroissa on automaattitarkennus ja optinen kuvanvakaaja. Sisällä on 10 megapikselin kennolla varustettu kamera f/2,2-aukolla ja kahdeksan megapikselin syvyyskamera. Lisäksi kannessa on vielä 10 megapikselin kennolla ja f/2,2-aukolla varustettu kamera.

Puhelimen sisuksista löytyy ufs 3.0 -tallennusmuistia 512 gigatavun verran ja lpddr4x-tyyppistä ram-muistia 12 gigatavua. Järjestelmäpiiri on kahdeksanytiminen. Puhelimessa on 4 380 milliampeeritunnin akku, jonka lataaminen sujuu pikalatauksella langattomasti tai perinteisempään tapaan langallisesti.

Tarkemmat tiedot Samsung Galaxy Foldista löytyvät täältä.

www.samsung.com/fi