Marantz on julkistanut 11.2-kanavaisen SR8012-vahvistimen, joka on uusi AV-puolen lippulaivamalli. Vahvistin tarjoaa 205 wattia antotehoa jokaista kanavaa kohden kuuden ohmin kuormalla. Sitä voi käyttää Dolby Atmos -toistossa 7.1.4 -tilassa ja tuetuista äänistandardeista löytyy myös DTS:X ja Auro 3D. Huonekorjauksesta huolehtii Audyssey.

Hdmi-sisääntuloja on seitsemän takana ja yksi etupaneelissa. Hdmi-lähtöjä kolme. Ne tukevat 4k- ja hdr-läpimenoa Hybrid Log Gammalla ja Dolby Visionilla. Ohjelmistopäivitys tuo pakettiin tulevaisuudessa myös eARC-tuen. Amazon Alexa -puheohjauksen tuki on tulossa kohtapuoliin. Analogisia linjatuloja löytyy mojovasti, samoin phono-sisääntulo sekä kaksi koaksiaalista ja kaksi optista digituloa.

Langattomista toistolähteistä on tarjolla AirPlay ja bluetooth. Tiedostoja voi toistaa verkosta tai usb-liitännän kautta. Tuettuja muotoja ovat pcm-puolelta flac, wav ja alac (24-bittiä / 192 kHz) ja dsd5.6 MHz. Laitteen voi kytkeä osaksi HEOS-monihuonejärjestelmää, joka lisää palettiin valikoiman suoratoistopalveluita ja verkkoradioita.

Vahvistin on rakennettu jäykäksi kehutulle, kuparipinnoitetulle pohjalevylle, samoin kuin Reference-sarja. Muutaja on järeä toroidi. Värivaihtoehtoina on hopeakulta ja musta. Marantz ilmoittaa laitteen tulevan markkinoille joulukuussa.

www.marantz.fi