Lähes 50 vuotta ylellisen highendin parissa askaroinut Mark Levinson on julkistanut uuden 5101-monitoimimyllyn, jossa yhdistyvät striimeri, PrecisionLink II -dac ja all-in-one-laitteissa harvinaisempi sacd-soitin.

Striimaus onnistuu nas-, dlna-, ja UPnP-laitteilta langattoman lähiverkon tai langallisen ethernetin välityksellä. Tuettuja tiedostomuotoja silloin ovat flac, wav, aiff, ogg, mp3, aac ja wma. Toistamaan pystyy myös usb-liitännän kautta ja koaksiaalisen tai optisen digisisääntulon kautta.

Haluttaessa laite toimii myös itsenäisenä da-muuntimena. PrecisionLink II DAC:issa on 32-bittinen ESS PRO Sabre -muunnin jitterinpoistopiirillä ja Mark Levinsonin 5802- ja 5805 -vahvistimista tutuilla balansoiduilla konverttereilla. Jos ei halua hyödyntää da-muunninta, lähdötkin löytyvät koaksiaalisena ja optisena.

Tuuman paksuisessa alumiinisessa etupaneelissa on näyttö sekä syöttöaukko sacd-soittimelle. Siltä taittuvat myös hieman arkisemmat cd-, cd-r- ja cd-rw -formaatit. Pyöritinmekanismi kelluu teräsrunkojen varassa ja se on suojattu teräkuorella.

No. 5101 on valmistettu Yhdysvalloissa. Se saapuu markkinoille vuoden viimeisellä neljänneksellä 5 500 dollarin hinnalla. Hinnoista ja saatavuudesta Suomessa ei ole tässä vaiheessa tietoa. Laite on esillä Münchenin High End Show’ssa.

www.marklevinson.com

www.mareks.fi