Brittimerkki Arcam on julkistanut HDA-mallistoonsa lippulaivaluokan integroidun SA30-vahvistimen. Se toimii alimmilla tehoilla a-luokassa yhdellä virtalähteellä ja vaihtaa sitten g-luokkaan, jolloin mukaan astuu toinenkin virtalähde. Ratkaisulla pyritään yhdistämään pienet detaljit totiseen tehovääntöön. Tehoa luvataan 120 wattia kanavaa kohti kahdeksan ohmin kuormalla ja 220 wattia neljään ohmiin.

Digisignaalin muuntaminen analogiseksi tapahtuu ESS Sabre ESS9038 -muuntimella, joka tukee 32 bitin syvyyttä. Digisisääntuloja on neljä. Analogisemman ilmaisun ystäville on viisi sisääntuloa, joista yhdessä on mm- ja mc-rasioille tarkoitettu phono-etuaste.

Huonekorjaus tapahtuu Dirac Livellä. Vahvistin tukee myös AirPlay 2:ta, Chromecastia, toimii Roon-endpointina ja hallitsee mqa:n. Kotiteatterikäyttökään ei ole poissuljettu, sillä liitännöissä on myös hdmi arc esimerkiksi television liittämistä varten.

Laitteen luvataan saapuvan markkinoille tänä syksynä ainakin Britanniassa. Hinta ei ole vielä tiedossa, ei myöskään saapuminen Suomeen. Laite on esillä Münchenin High End Show’ssa.

www.arcam.co.uk

www.highendstudio.fi