Yhdysvaltalainen highend-valmistaja Mark Levinson tuo vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä myyntiin uuden 5000-sarjan. Aiempaa edullisempaan hintaluokkaan sijoittuva sarja koostuu ainakin alkuvaiheessa kahdesta integroidusta vahvistimesta, jotka ovat nimeltään № 5805 ja № 5802.

Erona mallien välillä on se, että 5802:ssa on vain digitaaliset sisääntuloliitännät – yksi aes, kaksi koaksiaalista, kaksi optista ja asynkroninen usb. 5805:ssa on kaksi balansoimatonta ja yksi balansoitu analoginen liitäntä sekä kaksoismonona toimiva a-luokan etuvahvistinpiiri. Phono-etuaste on varustettu vahvistuksen sekä kapasitanssi- ja resistanssikuorman säädöllä sekä infraäänisuotimella. Digisisääntuloja on hieman vähemmän eli yksi koaksiaalinen, kaksi optista ja usb.

Da-muuntimena on Precision-Link II DAC, joka perustuu ESS Sabren 32-bittiselle piirille. Se pystyy 32-bitin ja 192 kilohertsin pcm-toistoon ja 5,6 megahertsin dsd-toistoon. Vahvistimet ymmärtävät myös mqa:ta. Bluetooth-yhteys on myös, ja sen kaverina aptx hd -koodekki. Muita liitäntöjä ovat ethernet, rs-232, infrapunasisääntulo sekä 12-volttiset sisään- ja ulostulot. Vahvistimet saa siis tottelemaan myös yleisimpiä kodin automaatiojärjestelmiä.

Pääteasteessa molemmissa on diskreetti PurePath-piiristö ja kaksoismonona toimiva a/b-luokan vahvistin. Tehoa sille luvataan 125 wattia kahdeksan ohmin kuormalla ja 250 wattia neljän ohmin kuormalla. Muuntajat ovat yli 500 volttiampeerin rengasmuuntajat. Tekniikkaa on napattu yli tuplasti hintavammasta № 534 -päätevahvistimesta. Kanavaa kohden on neljä 10 000 mikrofaradin kondensaattoria.

Hinnoista ja aikatauluista Suomessa ei ole toistaiseksi tietoa. Yhdysvalloissa 5802 maksaa 7 000 dollaria ja 5805 maksaa 8 500 dollaria. Mukana tulee alumiininen kaukosäädin.

www.marklevinson.com

www.sonus.fi