Hongkongilainen Nativ on ilmoittanut päivittäneensä Vita-musiikkisoittimensa sovelluksen versioon 3.0. Päivityksen myötä laite saa merkittäviä uusia ominaisuuksia, kuten tuen useille monihuonejärjestelmille ja Roon-hallintaohjelmalle.

Ilmaiseksi App Storesta ja Google Playsta ladattavalla sovelluksella pääsee hallitsemaan laitteita esimerkiksi seuraavilta valmistajilta: Sonos, HEOS by Denon, Bang & Olufsen, Amazon Fire TV, Roku ja Samsung. Lisäksi sovellus tukee Airplayta ja Chromecastia käyttäviä laitteita. Roon-käyttäjät puolestaan pystyvät käynnistämään Nativ-sovelluksista Roon Remoten ja hallitsemaan Vitaa Roon-käyttöliittymällä. Lisäksi sovellus sai pienempiä uudistuksia. Kokoelmissa esittäjänä näkyy nyt Various Artists ja albumiraidat on nyt numeroitu.

Nativ Vita -verkkosoittimessa itsessään on 11,6 tuuman kosketusnäyttö, valikoima suoratoistopalveluita kuten Spotify, Tidal ja Apple Music, nettiradioasemat sekä videoiden suoratoistomahdollisuus televisioon johdon tai Google Castin kautta. Laite tukee maksimissaan kymmenen teratavun kovalevytilaa.

Äänipuolelta laite tukee Airplayta, Spotify Connectia ja bluetooth aptx:ää. Laitteessa on sisäänrakennettu langaton verkkoyhteys, joka kautta pääsee käsiksi myös tietokoeiden tai nas-verkkolevyn tiedostoihin. Se yltää pcm-toistossa 32 bitin ja 384 kilohertsin laatuun ja tukee dsd256-toistolaatua. Fyysisinä liitäntöinä on rca, toslink ja bnc -lähdöt, aes/ebu ja asynkroninen usb. Vitan ohjelmistoalusta on myös avoin kehittäjien käytettäväksi.

www.nativsound.com