Ruotsalaiset Marten ja Jorma Design ovat julkaisemassa Münchenin High End -messuilla uutuuksia. Martenilta tulee kolme uutta kaiutinmallia.

Mingus Orchestra -malli sijoittuu Coltrane 3:n ja Coltrane Momento 2:n väliin. Se edustaa raskaan sarjan highendiä ja on Mingus-sarjan kruununjalokivi. Nelitiekaiuttimissa on muun muassa 51 millimetrin ja 20 millimetrin timanttielementit. Jakosuotimessa on ensimmäisen asteen jakojyrkkyys. Hinta sijoitttuu arvion mukaan 185 tuhannen euron tietämille.

Valmistajan katalogissa aiempaa edullisempaa päätä edustavat uuden Oscar-malliston kaiuttimet. Niihin on suunniteltu varta vasten uudet elementit, ja lopputuloksen luvataan kilpailevan kalliimpien Martenin mallienkin kanssa. Päällisin puolin Oscar-mallit ovat minimalistisia ja suoraviivaisia.

Oscar Duon hinta tulee sijoittumaan noin 5 500 euroon parilta. Kaiuttimille on tulossa myyntiin myös omat jalustat. Oscar Duo taas on lattiakaiutin, jonka hinta noin 9 000 parilta.

Jorma Design on tämänkertaisessa tapahtumassa ensimmäistä kertaa omalla osastollaan. Se esittelee Phono-levysoitinkaapelin. Sen hinta tulee sijoittumaan noin 1 900 euroon.

Hinnat ovat vielä vahvistamattomia.

www.marten.se

www.hifihuone.fi