Valve on tuonut uudet Index-virtuaalilasinsa ennakkomyyntiin. Laseissa on etupuolella kamerat, joiden ansiosta niitä voi käyttää myös lisätyn todellisuuden sovellutuksissa. Index-lasien kanssa voi niiden ansiosta myös liikkua. Lasit on varustettu 1 600 x 1 440 pikselin kaksoisnäytöllä. Se toimii 120, 80, 90 ja kokeellisella 144 hertsin virkistystaajuudella.

Äänentoisto tapahtuu korvien päällä olevilla kaiuttimilla, mutta halutessaan niihin voi liittää myös omat kuulokkeet 3,5 millimetrin liitännällä. Käyttö tapahtuu ohjaimilla, joissa on 87 anturia käden ja sormien sijainnin, liikkeen ja paineen tunnistukseen. Index-laseja voi käyttää SteamVR 1.0 -ja 2.0-tukiasemien välityksellä. Jälkimmäinen mahdollistaa vapaan liikkumien 10 neliömetrin alalla.

Valve Index -lasit maksavat 539 euroa, mutta lisähintaa tulee käytön kannalta välttämättömistä 299 euron ohjaimista ja 159 euron tukiasemasta. Toimitusten luvataan alkavan heinäkuun lopussa. Lasit, ohjaimet ja kaksi tukiasemaa on saatavilla ennakkoon pakettina 1 079 euron hintaan. Paketin osalta toimitusten luvataan tapahtuvan elokuun lopussa.

www.valvesoftware.com