MartinLogan on julkistanut uudelleen Installer Series -asennuskaiuttimensa. Uutuuksien luvataan tarjoavan korkealaatuista ääntä maltilliseen hintaan. Yhteistä niille on titaanidomediskantti, mineraalitäytteinen polypropeenikartiolla varustettu bassoelementti ja abs-muovista valmistettu kotelointi. Grillit ovat maalattavissa. Ne kiinnittyvät kaiuttimiin magneeteilla. Jakosuotimet on rakennettu käsin ja niissä on käytetty polyesterikondensaattoreita ja ilmasydänkeloja.

IW6-seinäkaiuttimessa on 0,75 tuuman diskantti ja 6,5 tuuman bassoelementti. Toiston luvataan yltävän alimmillaan 55 hertsiin. IW5-LCR:ssä taas on kaksi 5,5 tuuman bassoelementtiä ja 60 hertsiin yltävä toisto.

Kattokaiuttimista IC8:ssa on tuuman kokoinen diskantti ja kahdeksan tuuman kokoinen bassoelementti. Taajuusvasteeksi ilmoitetaan 45–20 000 hertsiä. IC6 taas yltää 44 hertsiin. Siinä on 0,75 tuuman diskantti ja 6,5 tuuman bassoelementti. Pienikokoinen IC3 sisältää 0,75 tuuman diskantin ja 3,5 tuuman bassoelementin. Sen toisto yltää 100 hertsiin.

Kattoon on saatavilla myös IC6-ST -stereokaiutin, jossa on kaksi 0,75 tuuman diskanttia ja 6,5 tuuman bassoelementti kaksoispuhekelalla. Toiston luvataan yltävän 52 hertsiin. Liitännät voi myös sillata käyttääkseen kaiutinta monona.

Kotiteatterikäyttöön suunnitellussa. IC6-HT:ssa taas on tuuman kokoinen diskantti ja 6,5 tuuman bassoelementti, joka yltää 55 hertsiin. Ne on kallistettu 30 asteen kulmaan.

Kattoon on saatavilla myös ip-54 -luokitellut IC8-AW -ja IC3-AW-kaiuttimet, jotka on tarkoitettu kosteisiin tiloihin kuten kylpyhuoneisiin ja ulkokäyttöön. Ensimmäisessä niistä on tuuman kokoinen diskantti ja kahdeksan tuuman bassoelementti, joiden turvin toisto yltää 45 hertsiin. Jälkimmäisessä taas on 0,75 tuuman diskantti ja 3,5 tuuman bassoelementti sekä 100 hertsiin yltävä toisto.

Toimitusten valmistaja lupaa alkavan maaliskuussa. Kaikkiin on tarjolla myös asennuskehikko ja neliskanttiset grillit. Saapuminen Suomeen ei ole tiedossa.

www.martinlogan.com

www.highendstudio.fi