Qualcomm on esitellyt Snapdragon 712 -järjestelmäpiirin, joka on tarkoitettu ylemmän keskiluokan puhelimiin. Se korvaa viime vuonna esitellyn, esimerkiksi tuoreesta Nokia 8.1 -mallista tutun Snapdragon 710:n ja tarjoaa siihen verrattuna pieniä muutoksia.

700-sarja esiteltiin hieman edullisemmaksi ja vaatimattomammaksi versioksi lippulaivapiirien alapuolelle. Sarjan piireissä on alempien mallisarjojen piireistä poiketen myös tekoälymoottori.

Siinä missä edeltävän mallin kellotaajuus oli 2,2 gigahertsiä, uutuudessa se on nyt 2,3 gigahertsiä. Edeltävän mallin Quick Charge 4 -pikalataus on nyt päivittynyt versioon 4+, jonka ansiosta akun saa ladattua puolilleen 15 minuutissa. Prosessoriytimet ovat edelleen Kryo 360 -mallia. Bluetooth on saanut uusina ääniominaisuuksina TrueWireless Stereo Plus -ja Broadcast Audio -tekniikat.

Uudistusten luvataan tarjoavan 10 prosenttia parempaa suorituskykyä Snapdragon 710 -malliin verrattuna. Sen pitäisi näkyä esimerkiksi pelaamisessa nopeampana toimintana ja grafiikan renderöintinä.

www.qualcomm.com