Kulujen tasaaminen on etenkin matemaattisesti vähemmän orientoituneelle tuskaa. Etenkin jos lähtee reissuun kaveriporukalla, jossa useampi henkilö hankkii jotain yhteiseen käyttöön, saa nopeasti aikaan melkoisen Excel-show’n. Splid-sovelluksella voi jakaa helposti yhteisiä kuluja, eikä matikkapäätä tarvitse rasittaa enempää kuin sen verran, että merkitsee ostokuittiensa loppusumman sovellukseen.

Sovelluksessa voi luoda ryhmän esimerkiksi mökkireissua varten. Etuna aiemmin uutisoimaamme WeShare-sovellukseen on, että osanottajien ei tarvitse kirjautua tai rekisteröityä siihen ja kutsujen lähettäminen on vapaaehtoista. Niinpä se toimii silloinkin, kun seurueessa on muualla kuin Suomessa asuvia. Sovellusta ei tarvitse kaikkien asentaa vaan riittää, että yksi toimii seurueen talouspäällikkönä. Toisaalta maksua ei voi suorittaa suoraan sovelluksessa vaan se täytyy hoitaa muilla keinoin.

Splid-sovellukseen voi merkitä kunkin tekemänsä ostoksen erikseen selitteen kera. Halutessaan voi myös määrittää, ketkä ryhmän osallistujista osallistuvat kunkin hankinnan maksamiseen. Sovellus kertoo, minkä verran kullakin on maksettavaa ja luo myös maksusuunnitelman siitä, kuka maksaa kenellekin ja minkä verran. Splidiä voi toki käyttää myös perheenjäsenten tai kimppakämppäläisten arkikulujen tasaamiseen.

Splid-sovellus on ilmainen eikä sisällä mainoksia tai sovelluksen sisäisiä ostoja. Se on ladattavissa Androidille Play Storesta ja iOS-käyttöjärjestelmälle App Storesta.