McIntosh julkisti uuden MTI100-vinyylisoittimen. Kyseessä on käytännössä all-in-one-laite, sillä soitin sisältää myös vahvistimen, putkietuvahvistimen, High Drive -kuulokevahvistimen, bluetooth-yhteyden ja phono-esivahvistimen.

Sisääntuloliitännät löytyvät 3,5 mm analogisen sisääntulon lisäksi optisena ja koaksiaalisena. Lähdöt löytyvät kaiuttimille, subbarille ja kuulokkeille. Etuvahvistimessa on kaksi näyttävästi esillä olevaa 12AX7-putkea, ja se on erotettu phono-etuvahvistimesta. Pääte on d-luokkaa ja tarjoaa 80 watin tehon neljän ohmin kuormalla sekä 50 watin tehon kahdeksan ohmin kuormalla.

Levysoittimessa on 3,18 kilon alumiininen levylautanen. Soitin on suoravetoinen. Äänivarsi on niin ikään alumiinia ja on varustettu sivuttaisvedon poistolla. Äänivarren päästä löytyy Sumiko Olympia -äänirasia, joka on moving magnet -tyyppinen.

Mukana tulee kaukosäädin. Vaihtoehtoisesti virrankatkaisu, äänenvoimakkuuden säätö ja sisääntulon valinta onnistuu myös soittimen säätöpyöristä.

Hinta on Yhdysvalloissa 6 500 dollaria, mikä on varsin maltillinen siihen nähden, mitä kaikkea paketti sisältää. Pelkkien vinyylisoittimien hinnat alkavat valmistajalla Suomessa 6 500 eurosta. Britanniaan laite rantautuu maaliskuussa. Suomen hinta ja saatavuus eivät ole toistaiseksi tiedossa.

www.mcintoshlabs.com

www.neby.fi