Highend-valmistaja McIntosh on esitellyt kevyesti päivitetyn version AV-prosessoristaan MX123:sta.

Siinä missä alkuperäinen lokakuussa 2019 esitelty malli kykeni 4K-tarkkuuteen 60 hertsin taajuudella, uusi malli pystyy 8K-tarkkuuteen samaisella 60 hertsin taajuudella ja 4K-tarkkuuteen 120 hertsin taajuudella. Samalla HDMI-liitännät ovat saaneet uusia lisäominaisuuksia, esimerkiksi HDR- ja Dolby Vision -tuen. Syyskuusta 2021 alkaen valmistetut MX123-prosessorit osaavat myös skaalata matalamman resoluution materiaalin 8K-tarkkuuteen.

HDMI-liitäntöjä on kaikkiaan kymmenen. Täyttä videolaatua tukee yksi sisääntulo ja kaksi lähtöä, kun taas muut joutuvat tyytymään edellisestä mallista tuttuun maksimilaatuun. Kolmessa järeämmässä liitännässä on myös ekstraominaisuuksina Quick Media Switching, Auto Low Latency Mode, Quick Frame Transport ja Variable Refresh Rate.

Kaikista HDMI-liitännöistä löytyy HDCP 2.3, Rec. 2020, 4:4:4, dynaaminen huulisynkronointi ja 3D Video -läpivienti. HDR-formaateista prosessori tukee perinteistä staattista HDR:ää sekä Dynamic HDR:ää, HDR10+:aa, HLG:tä ja Dolby Visionia – myös matalalatenssisena.

Äänipuolella vahvistin tukee edelleen 13.2-kanavaista toistoa, Dolby Atmosta, DTS:X Prota, Auro-3D:tä, Sony 360 Reality Audiota, MPEG-H:ta ja IMAX Enhancedia. Tarjolla on eARC/ARC-paluukanava ja langattomista yhteyksistä Apple Airplay 2, Bluetooth ja Spotify Connect. Prosessori tukee Audyssey MultEQ XT32 -huonekorjausta. Kotiautomaatiojärjestelmistä se tukee Control4:ää ja Crestronia.

Toimitukset alkavat tehtaalta jälleenmyyjille syyskuussa. 4K-versio poistuu samalla myynnistä. Saatavuus ja hinta Suomessa eivät ole tiedossa.

www.mcintoshlabs.com

www.simex.fi