McIntosh on on julkistanut uuden DA2-digitaalimoduulin, joka on ollut jo aiemmin ilmestyneissä C53- ja C2700-etuvahvistimessa sisäänrakennettuna.

Sillä voidaan päivittää DA1-moduulilla varustetut laitteet tuoreimmilla digiominaisuuksilla. Yhteensopivia laitteita ovat integroiduista vahvistimista MA9000, MA8900, MA7200 ja M5300, vastaanottimista MAC7200 ja etuvahvistimista C49. Niissä on jatkossakin oletuksena DA1-moduuli.

DA1-moduulin tavoin kakkosversiossa on kaksi koaksiaalista, kaksi optista, yksi USB ja yksi McIntoshin oma MCT-liitäntä. Uutena mukana on pelkästään audiokäyttöä varten HDMI ARC-liitäntä, jonka ansiosta myös television liittäminen onnistuu helpommin. Sen avulla onnistuu myös huulisynkronointi. Monikanavaääni muutetaan vahvistimessa kaksikanavaiseksi. CEC-toiminnon ansiosta television kaukosäätimellä voi hallita McIntoshin äänenvoimakkuutta ja kytkeä virran.

Myös suorituskykyyn on tehty parannuksia. USB:n kautta voi toistaa natiivisti parhaimmillaan DSD:tä 512-kertaisella laadulla eli kaksinkertaisesti verrattuna DA1:seen. Sisuksissa on nyt kahdeksankanavainen 32-bittinen DAC, joka tarjoaa aiempaa suurempaa dynaamista aluetta ja vähäisempää harmonista kokonaissäröä kuin DA1. Myös DXD-toisto onnistuu parhaimmillaan 384 kilohertsin laadulla. Koaksiaalisten ja optisten liitäntöjen kautta onnistuu 24-bittinen ja 192 kilohertsinen PCM-toisto. MCT-liitännän kautta taas voi toistaa esimerkiksi McIntoshin MCT-sarjan SACD/CD-pyörittimistä.

www.mcintoshlabs.com

www.simex.fi