Amerikkalaisen highend-suuruus McIntoshin hiljattain ilmestynyt MC451-hybridivahvistin palkittiin CES 2023 -kuluttajaelektroniikkatapahtumassa Innovation Awards Honoree -palkinnolla. Yhtiö sai tunnustusta vahvistinteknologian edistysaskelista.

MC451 on kaksoismonopäätevahvistin, joka yhdistelee Hybrid Drive -vahvistinteknologiaan putki- ja puolijohdevahvistimen. Keskiääni- ja diskanttielementeille tarkoitettu putkivahvistinosio tarjoaa 150 watin tehon ja bassontoistosta huolehtiva puolijohdepuoli 300 wattia. Jakotaajuuden vahvistimien välillä pystyy säätämään. McIntoshin ajatus on, että säätämällä putki- ja puolijohdeteknologian osuuksia saa toiston sovitettua paremmin genrekohtaisesti. Siinä missä rockiin voi sopia suurempi transistoripäätteen osuus, jazziin puolestaan voi istua parempi putket.

Ennestään vastaava teknologia on ollut tarjolla järeämmässä MC901-vahvistimessa, jossa molemmat vahvistimet tarjoavat tuplasti tehoa. Muita McIntoshista tuttuja ominaisuuksia ovat muun muassa kaiuttimien yliohjautumista vahtiva Power Guard, oikosuluilta suojaava Sentry Monitor ja täyden tehon usealla impedanssilla varustetuille kaiuttimille syöttävä Autoformer.

Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa.

mcintoshlabs.com

simex.fi