Tekoälyn tekemää kuvan parannusta on aikaisemmin käytetty peleissä, mutta nyt sama teknologia on tulossa nettivideoihin. Nvidian kutsuu DLSS-muunnelmaansa nimellä Video Super Resolution (VSR). Tietokoneet joissa on RTX 40 tai 30 sarjan grafiikkaprosessorit parantavat 1080p videot reaaliajassa korkealaatuisempaan 4k-resoluutioon Google Chrome ja Microsoft Edge nettiselaimissa. Molemmat selaimista ovat Chromium-pohjaisia selaimia, joten ominaisuus voi tulevaisuudessa toimia myös muissa Chromium-pohjaisissa selaimissa.


Jostain syystä DLSS-teknologia ei tue RTX 20 sarjan grafiikkaprosessoreita. Nvidia ei kertonut tälle syytä, mutta järjestelmä on vielä alkuvaiheissa ja se voi muuttua ajan kuluessa. Alla olevassa videossa Nvidian demonstraatio, jossa 1080p video muuttuu 4k-resoluutioon.

Nvidia esitti muunnoksen vain 1080p-resoluutiosta 4k-resoluutioon, joka on järkevää, koska useimmat videot netissä on 1080p laatua. Toivottavasti järjestelmä kuitenkin tulee tulevaisuudessa toimimaan myös 720p laatuisten videoiden laadun parannukseen.

Yritys ei maininnut voisiko kyseinen teknologia toimia jonain päivänä myös videoihin, jotka ovat tietokoneen muistissa. Nvidian mukaan teknologia julkaistaan helmikuun alussa.

LISÄTIETOA: Nvidia.com