McIntosh on esitellyt uuden C49-esivahvistimen. Se täydentää valmistajan nyt kahdeksasta esivahvistinmallista koostuvaa mallistoa.

Sisääntuloja on peräti 13 kappaletta, ja ne ovat nimettävissä. Analogisista liitännöistä löytyy kaksi balansoitua, kolme balansoimatonta ja kaksi levysoitinsisääntuloa (mc- ja mm-rasioille). DA1-muunninmoduuli tarjoaa kuusi sisääntuloa, joista kaksi on koaksiaalista, kaksi optista, yksi usb ja yksi on valmistajan oma mct-liitäntä.

Kestävää kehitystä on ajateltu, sillä DA1-muunninmoduuli on päivitettävissä uuteen. Analogipuolihan ei vuosien varrella kovin helposti vanhene, mutta digiominaisuudet uudistuvat kovaa vauhtia. Toisaalta kahdeksalla kanavalla, 32-bitin syvyydellä ja muun muassa dxd 384 kHz -ja dsd256-tuella päivitykselle ei välttämättä tule tarvetta.

Lähtöinä on kaksi balansoitua ja balansoimatonta variable-liitäntää sekä yksi balansoimaton fixed-liitäntä, ja niissä on otettu huomioon bi-amp-käyttö. Bassoa ja diskanttia pystyy säätämään sävynsäätimillä, ja laitteessa on myös Home Theater Pass Through kotiteatterikäyttöä varten. Kuulokekuuntelua varten on myös kuulokevahvistin, jossa on HXD eli Headphone Crossfeed Director tuomassa luonnollisempaa ja kaiutinmaisempaa ääntä kuulokekuunteluun.

Hinta ja saatavuus Suomen osalta eivät ole tiedossa, mutta Britanniassa laite saapuu kauppoihin kesä- tai heinäkuussa 5 495 punnan hintaan.

www.mcintoshlabs.com

www.neby.fi