Motorola esitteli One Vision –puhelimen, joka tarjoaa vajaan 300 euron hintaluokassaan mukavan 48 megapikselin takakameran.

Vastaavia megapikselimääriä on nähty pääasiassa lippulaivoissa. Pääkamerassa on lisäksi optinen kuvanvakain. Takana on myös syvyysdataa tallentava viiden megapikselin kenno. Kamerajärjestelmä käyttää hyödykseen tekoälyä muun muassa järjestelmäpiirin syväoppimistoimintojen ryydittämänä. Kenno pystyy yhdistämään neljä pikseliä yhdeksi, jolloin tuloksena on 12 megapikselin kuvia. Sen luvataan auttavan hämäräkuvauksessa, mitä varten mukana on myös Night Vision -kuvaustila.

Piirivalinta on mielenkiintoinen, sillä puhelimessa on Samsungin keskiluokan puhelimiin tarkoitettu Exynos 9609 -järjestelmäpiiri. Tavallisesti Samsungin piirejä on totuttu näkemään valmistajan omissa puhelimissa. Keskiluokan puhelimen suuntaan viittaa myös neljän gigatavun ram-muisti. Sisäistä tallennustilaa sen sijaan löytyy 128 gigatavun verran, ja tarvittaessa tilaa saa vielä lisää muistikortilla 512 gigatavuun saakka. Mukana tulee lisäksi 128 gigatavua tilaa valokuville Google Kuvat -palvelussa.

One Vision on trendin harjalla myös siinä mielessä, että se on varustettu näyttöreiällä. 6,3 tuuman ja 2 520 x 1 080 pikselin näyttö on kuvasuhteeltaan tavallista pidempi 21:9. Reiässä piileskelee niin ikään tarkkuudeltaan mukavat 25 megapikseliä tarjoava selfie-kamera.

Käyttöjärjestelmänä on Android 9 Pie, ja puhelin kuuluu Android One -ohjelmaan. Käyttöjärjestelmään ei siis ole tehty suuria muutoksia, ja luvassa on monia Android-puhelimia pidempään käyttöjärjestelmä- ja turvallisuuspäivityksiä.

Akku on kapasiteetiltaan melko tavanomaiset 3 500 milliampeerituntia. Lataus tapahtuu TurboPower-pikalatauksella usb-c-liitännän kautta. Sen luvataan tarjoavan vartin latauksella virtaa seisemäksi tunniksi. Tunnistautuminen tapahtuu takaosassa olevalla sormenjälkilukijalla, ja puhelimessa on myös kuulokeliitin.

Puhelimen värivaihtoehdot ovat sininen ja pronssi. Hinta on Suomessa 299 euroa, ja myynti alkaa 3. kesäkuuta.

www.moto.com