Melco Audio on esitellyt uuden digitaalisen N100-H50-musiikkikirjaston. Melco N100–H20-malliin verrattuna tallennustilaa on yli tuplasti eli 5 teratavua 2 teratavun sijaan. Kovalevy on samanlainen kuin kalliimman N10-mallin 45-vuotisjuhlaversiossa.

Kun laitteen kytkee USB-DACiin, sitä voi käyttää itsenäisenä musiikkitoistimena. N100-H50 tukee enimmillään 32-bittistä 384 kilohertsin PCM-ääntä ja DSD512-toistoa. Laitteessa on käytetty samaa RISC-prosessoria ja arkkitehtuuria kuin kalleimmassa N1Z-sarjassa.

Laitteessa on kaksi Ethernet-porttia, joista toinen on tarkoitettu kytkettäväksi suoraan streameriin datakytkimen sijaan. USB-liitäntöjä on kolme, joten siihen voi liittää esimerkiksi DACin, CD-soittimen ja USB-massamuistin. Musiikkia voi ladata korkearesoluutioisena Hires Audio.com -musiikkikaupasta, ja CD:ltä tuodessa laite osaa hakea albumitiedot Gracenote-tietokannasta.

Äänenlaadun, monipuolisuuden ja helppokäyttöisyyden luvataan olevan tyypillistä Melcoa, mutta hinta on alhaisempi. Laitteen kerrotaan olevan käyttövalmis heti kieli- ja aika-asetusten valinnan jälkeen. Tuuletinta laitteessa ei ole, jolloin välttyy myös ylimääräisiltä hurinoilta. Leveyttä on 215 millimetriä, mikä tekee laitteesta helposti sijoiteltavan.

Hallinta tapahtuu etupaneelin lisäksi Melco Music HD -sovelluksen avulla, mutta laite tottelee myös hyväksyttyjä kolmannen osapuolen kaukosäätimiä. Jos laitteen yhdistää verkkoon, sitä voi hallita myös uPnP-sovelluksilla. N100-H50 tukee myös Roonia.

Hintaa laitteella on Suomessa 2 999 €.

www.melco-audio.com

www.hifi.fi