Uutuustuotteet määrittelevät ymmärrettävistä syistä markkinoiden marssijärjestyksen, ja niiden varjoon jää monesti vuoden tai kahden takaisia huippulaitteita. Tiesitkö, että voit löytää laatutavaraa huomattavasti alkuperäishintaa edullisemmin uutenakin?

Kaiken ei aina tarvitse olla viimeistä huutoa. Esimerkiksi tavalliset langalliset kuulokkeet tai kaiuttimet eivät varsinaisesti vanhene vuosienkaan saatossa, mutta kun valmistajat puskevat markkinoille uutuusmallistojaan, moni edellisvuoden laite putoaa hierarkiassa alemmas – ja se näkyy myös tuotteiden hinnassa.

Hifiharrastajaa tämän luulisi kiinnostavan, sillä loistavaäänisen setin ei tarvitse todellakaan olla uusinta huutoa, eikä kaikille tuotteille voi määritellä millään tapaa parasta ennen -päiväystä. Toki formaatit kehittyvät ja teknologiat harppovat vuosi kerrallaan pitempiä askeleita, mutta tämä näkyy lähinnä digitekniikassa. Peruslähtökohtia mietittäessä esimerkiksi hyvät kaiuttimet, hyvä vahvistin ja vaikkapa vinyylisoitin kestävät kyllä aikaa.

Moni hifikauppias tarjoaa verkkosivuillaan erillisen tarjousosion. Näin esimerkiksi Hyvinkäällä sijaitseva AH-Hifisystems Oy, jonka tarjoussivulle pääset klikkaamalla tästä. Sivulla esitellään ajankohtaisimmat tarjoukset ja poistotuotteet, joille kauppias lupaa muun muassa 24 kuukauden uuden takuun, alkuperäisen pakkauslaatikon, käyttöön opastuksen sekä kuuntelumahdollisuuden. Sivua silmäillessä huomaa, että alkuperäiseen verrattuna tuotteiden hinnoista on pudonnut pois kympeistä aina satasiin saakka riippuen laitteesta.

Seuraavan kerran laitehankintoja suunnitellessa kannattaa siis tarkistaa myös tarjoussivu!

Lisätiedot: AH-Hifisystems Oy