Brittiläinen Mission on julkistanut mallistonsa kärkeen uudet ZX-kaiuttimet. Niihin on otettu vaikutteita keskitason QX-sarjasta, mutta lippulaivassa on varta vasten kehitetyt uudet kaiutinelementit, moottorit ja jakosuotimet. Koteloissa on käytetty kaarevia muotoja.

Kaiuttimia on ZX-sarjassa kahdeksan kappaletta. Jalustakaiuttimia ovat ZX-1 ja ZX-2, lattiakaiuttimia ZX-3, ZX-4 ja ZX-5, keskikaiuttimia ZX-C1 ja ZX-C2 ja seinälle asennettavia surround-kaiuttimia ZX-S.

Kaiuttimissa on Ring Dome -diskanttielementin kartiossa on kaksi ympyränmuotoista vyöhykettä, joilla on yhteinen puhekela. Ratkaisun luvataan tarjoavan tarkempaa ja tehokkaampaa toistoa ja siten vähäisempää säröytymistä. Diskanttielementti on myös koteloitu erikseen, minkä luvataan vähentävän resonansseja.

DiaDrive-basso/keskiäänielementeissä taas on kaksi kartiota, minkä luvataan tarjoavan muun muassa parempaa transienttitoistoa ja kontrollia. Ripustusten puolestaan luvataan vaimentavan liikkuvia aaltoja. Elementeissä on tehokas magneetti, joka on tuettu rimoilla. Takana on refleksiportti.

DiaDrive-elementtejä on tarjolla kahta kokoa – 130 mm elementti hoitaa koko taajuuskaistan, kun taas 165 millimetrin elementti on vain bassontoistoa varten suurimmassa lattiakaiuttimessa ZX-5:ssä. ZX-1-jalustakaiuttimessa taas diskanttielementti on sijoitettu Missionille tyypilliseen tapaan basso/keskiäänisen alle.

Värivaihtoehdot ovat kiiltomusta- ja valkoinen. Hinnat ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa.

www.mission.co.uk

www.audelec.fi