Tanskalainen highend-valmistaja Lyngdorf on esitellyt uudet pienikokoiset satelliittikaiuttimet ja niille kaveriksi tarkoitetun subbarin. Niiden luvataan tarjoavan rutkasti dynamiikkaa ja joustavaa sijoittelua.

MH-3-satelliittikaiuttimissa on käytetty tuuman kokoisia tekstiilidomediskantteja sekä neljän tuuman alumiinikartioisia keskiäänielementtejä. MDF:stä valmistettu kotelo on seinäkiinnitettävä ja kompakti etenkin syvyyssuunnassa.

Pienestä koosta huolimatta keskiäänielementtien luvataan kestävän kovaa äänenvoimakkuutta. Magneetin luvataan olevan 50 prosenttia voimakkaampi kuin neljän tuuman elementeissä yleensä. Sen puolestaan pitäisi tarjoaman parempaa herkkyyttä ja lineaarisempaa taajuusvastetta. Diskantin puolestaan luvataan kuulostavan hyvältä, vaikka kaiutin olisikin asetettu kuuntelupisteen ylä- tai alapuolelle.

BW-3-subbari on niin ikään pienikokoinen. Sen äänestä vastaa kahdeksantuumainen alumiinikartioinen elementti, jota ajaa 400-wattinen D-luokan vahvistin. Kotelointi on niin ikään MDF:ää.

Subbari ei ole aivan perinteisin ratkaisu, sillä kytkimestä toiston saa yltämään aina 800 hertsiin saakka. Ylipäästösuodin on haluttaessa säädettävissä 60–200 hertsin välille linjatuloa käytettäessä, ja alimmillaan toisto yltää elementin kokoon nähden kunnioitettavaan 27 hertsiin. Mukana on myös vaiheen ja voimakkuuden säätimet.

Värivaihtoehdot ovat musta ja valkoinen. Hinta ei ole vielä tiedossa.

www.lyngdorf.com

www.tur-pex.com