NAD on esitellyt Master-sarjaansa uuden M10 V2 BluOS -verkkovahvistimen. Edeltäjänsä tavoin se yhdistää sadan watin vahvistimen ja verkkotoistimen. Pakettiin tarvitsee vain lisätä kaiuttimet.

BluOS-sovelluksella pystyy toistamaan musiikkia eri suoratoistopalveluista. Jos kotoa löytyy useampia BluOS-monihuonejärjestelmää tukevia laitteita, musiikin saa halutessaan soimaan useammassakin huoneessa samanaikaisesti.

Uutta on tuki 4.0-, 4.1- ja ja 4.2-kanavaiselle Dolby Digital Surroundille, parannetut gain-algoritmit ja infrapunakaukosäädin. Liitäntöinä on analoginen RCA perinteisiä toistolähteitä varten, langatonta vakaampaa nettiyhteyttä tarjoava Ethernet, televisiokäyttöön soveltuva HDMI eARC, USB-A, linjatasoinen stereosisääntulo, koaksiaaliset ja digitaaliset sisääntulot sekä lähtöinä pre-out sekä kaksi toisistaan riippumatonta subbarilähtöä.

Vahvistin tukee kaksisuuntaista aptX HD -siirtoa Bluetoothin kautta sekä AirPlay 2:ta, Spotify Connectia ja Tidal Connectia. Se on myös Roon Ready, joten Roon-musiikkikirjastosta toistaminenkin onnistuu. ESS Sabre -DA-muunninpiirin ansiosta vahvistin tukee 24 bitin ja 192 kilohertsin signaaleja. Se tukee myös MQA:ta. Puheassistenteista tarjolla on Alexa, Siri ja Google Assistant.

Tuttuun tapaan laitteessa on sisäänrakennettu Dirac Live -huonekorjain, mitä varten mukana tulee myös mikrofoni. Laitteeseen voi tallentaa enimmillään viisi Dirac-huonekorjainprofiilia eri kuuntelupaikkoja tai esimerkiksi eri huonekalujärjestyksiä varten.

Kosketusnäyttö on uudistettu, ja sen värintoiston ja katselukulman luvataan olevan nyt parempia kuin edeltävässä mallissa. Kotelo on harjattua alumiinia. Etu- ja yläosien suojana on Gorilla Glass -panssarilasi.

NAD M10 V2 BluOS on nyt ennakkomyynnissä. Hintaa vahvistimella on 2 999 euroa. Sen arvioidaan saapuvan Suomeen syyskuun lopulla.

www.nadelectronics.com

www.ah-hi­fi­sys­tems.fi