Brittiläinen pitkän linjan highend-valmistaja Naim juhlistaa 50-vuotissyntymäpäiviään julkistamalla CES 2023 -tapahtumassa uuden New Classic -mallisarjan. Siihen kuuluu striimaava NSC 222 -esivahvistin, uusi versio NAP 250 -päätteestä ja päivitetty NPX 300 -virtalähde.

Laitteissa on panostettu uusiin ominaisuuksiin ja ekologisuuteen. Energiakriisin keskellä tärkeänä ominaisuutena kaikki uudet Classic-mallit kuluttavat valmiustilassa vain 0,5 wattia sähköä.

NSC 222 pokkasi messujen Innovation Award -palkinnon. Laite tarjoaa suoratoistopalveluista muun muassa Spotifyn, Apple Musicin, Tidalin ja Qobuzin sekä muita verkkotoistolähteitä kuten nettiradion. Toisin kuin monissa digistriimereissä, NSC 222:ssa on myös sisäänrakennettu MM-phono-liitäntä levysoittimelle. Kuulokevahvistin on myös sisäänrakennettuna. Se on sama kuin Uniti Atom Headphone Editionissa.

NAP 250 -päätevahvistimesta irtoaa tehoa 100 wattia kanavaa kohden. Mallilla on pitkät perinteet, sillä se on ollut myynnissä vuodesta 1975 alkaen. Tuoreimpaan kuudenteen sukupolveen on napattu tekniikkaa lippulaivamalli Statementistä. Naim lupaa uutuuden tarjoavan enemmän tehoa, parempaa suorituskykyä ja parempaa yhteensopivuutta erilaisten järjestelmien kanssa. Laitteessa on nyt esimerkiksi balansoidut xlr-liitännät.

NPX 300 -virtalähdettä voi käyttää päivityksenä NSC 222 -striimerille, jolloin se ohittaa striimerin oman virtalähteen. Sen luvataan parantavan kohinaetäisyyttä.

Hintakin on kaikille jo tiedossa. Kukin maksaa 6 999 euroa kappaleelta.

naimaudio.com

simex.fi