Naim on julkistanut toisen sukupolven langattomasta Mu-so -monihuonekaiuttimestaan. Viisi vuotta sitten julkistettu ensimmäinen versio kahmi palkintoja, muun muassa WhatHi-Fi?-lehden vuoden 2017 vuosiäänestyksen ja EISA-palkinnon parhaasta kompaktista Hi-Fi-järjestelmästä vuosina 2015–2016.

Vaikka päällisin puolin Mu-so kakkonen näyttääkin tutulta, se on Naim Audion mukaan 95-prosenttisesti uusittu. Hinta on myös noussut liki kaksinkertaiseksi. Elementit ovat nyt uudet ja yhdessä Focalin kanssa optimoidut. Tehoa on 450 wattia ja kotelo on kasvanut 13 prosenttia.

Myös liitäntöjä on lisää ja kotelo on suunniteltu uudelleen. Uutta on myös hipaisutoiminen hallintapaneeli ja valaistu pyörä, joilla hallita laitetta ilman sovellusta. Kaukosäädin on niin ikään uusittu.

Mukana on Naimin uusi suoratoistoalusta, joka on tuttu myös ND5 XS 2:sta ja Uniti Atomista. Laite tukee siis korkearesoluutioista toistoa pcm-muodossa 32 bitin ja 384 kilohertsin laadulla UPnP:n välityksellä, Spotify Connectia, Tidalia, AirPlay 2:ta ja ChromeCastia. ChromeCastin kautta saatavilla ovat myös Deezer ja Qobuz sekä nettiradiot.

Laitteessa on bluetooth, usb, optinen ja 3,5 millimetrin sisääntulo ja yllättävimpänä hdmi arc -liitäntä, jonka ansiosta laitetta voi tarvittaessa käyttää soundbarin tavoin television kaverina. Ohjaaminen onnistuu iOS- ja Android-sovelluksella, joka on nyt päivitetty. Koska uusi Mu-so on myös Roon Ready, ohjaaminen onnistuu myös Roon-sovelluksella. Toisen sukupolven Mu-so on myös takaperin yhteensopiva ensimmäisen sukupolven mallin ja Mu-so Qb:n kanssa.

Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa. Yhdysvalloissa se maksaa 1 599 dollaria ja tulee saataville 8.5.

www.naimaudio.com

www.kruunuradio.fi