Google on esitellyt tänään I/O-tapahtumassaan uuden Pixel 3a -puhelimet. Kyseessä on Pixel 3 -puhelimia edullisempi malli, joka on tarjolla tavallisena ja XL-versiona.

Niiden luvataan tarjoavan tekoälyn ansiosta parempia ominaisuuksia kuin järeämmät kilpailevat puhelimet. Yksi kohokohdista on kalliimmista Pixel-puhelimista tuttu, kehuttu kamera. Tarjolla on muun muassa Night Sight -hämäräkuvaustila.

Akunkestoonkin on panostettu, sillä Pixel 3a:ssa akun luvataan riittävän 30 tunniksi. Sen mukana tulee 18 watin laturi, joka pikalataa 15 minuutissa virtaa seitsemän tunnin käyttöä varten. Muita erikoisia ominaisuuksia ovat Active Edge -reunat, joilla voi aktivoida puristamalla Google Assistant -puheohjauksen.

Edullisuus näkyy Pixel 3 -puhelimiin verrattuna vaatimattomammassa Qualcomm Snapdragon 670 -järjestelmäpiirissä, kuvankäsittelypiirin puutteessa ja vesitiiviysluokituksen puuttumisena. Käyttöjärjestelmäpäivitykset Google luonnollisesti lupaa omille puhelimilleen kolmeksi vuodeksi.

5,6-tuumainen Pixel 3a maksaa 399 dollaria Yhdysvalloissa ja kuusituumainen XL-malli 479 dollaria. Värivaihtoehdot ovat musta, valkoinen ja vaalea purppura. Tämäkään Pixel-puhelin ei ole tulossa myyntiin virallisesti Suomessa, mutta saattaa edeltäjien tapaan silti löytyä joidenkin kauppojen valikoimista.