Sveitsiläinen Nagra tunnetaan ennen kaikkea ammattitason kelanauhureistaan ja nyttemmin myös digitaalisesta äänityskalustostaan. Nyt 70-vuotias yhtiö kertoo laajentavansa reviiriään tulevana syksynä myös vinyylisoittimiin. Nagra HD Turntable -levysoitin on suunniteltu ja valmistetaan Sveitsissä.

Levylautanen on valmistettu exiumista ja akryylistä. Sen lluvataan tarjoavan vähäistä resonanssia ja tasaista kyytiä. Lautasta pyörittää hihnan välityksellä kaksi moottoria. Ratkaisuun on haettu inspiraatiota Nagra IV-S -nauhurista. Rungon oman resonanssin ilmoitetaan jäävän alle kolmen hertsin eli huomattavasti äänirasian nappaamien taajuuksien alapuolelle.

Virtalähteen luvataan olevan vähäkohinainen ja tarjoavan tasaista pyörimisnopeutta. Soittimessa on myös automaattinen pyörimisnopeuden korjaus 33,3 ja 45 kierroksen nopeuksille ja äänenkorkeuden hallinta toistonopeuden korjaukseen. Rungon ja apurungon luvataan olevan jäykkiä ja estävän äänen värittymistä. Laakerointi puolestaan on ylimitoitettu.

www.nag­raa­u­dio.com

www.psaudio.dk