Nokia-puhelimien taustalla oleva HMD Global julkisti peräti 13 uutta kuuloketta. Uudet Nokia-kuulokkeet jakautuvat viiteen tuotemallistoon.

Malliston huipulla on Clarity, joita luonnehditaan Nokian toistaiseksi edistyksellisimmiksi nappikuulokkeiksi. Mallisto keskittyy äänenlaatuun. Kuulokkeissa luvataan olevan matala viive, joten ne soveltuvat myös pelaamiseen ja videoiden katsomiseen. Syyskuussa tulee tarjolle kaksi mallia: Clarity Earbuds ja Clarity Earbuds Pro. Pro-versiossa mukana on aktiivinen taustamelun vaimennus kaksoismikrofonien ja Qualcomm cVc-tekniikan voimin. Kummassakin on 10 millimetrin dynaaminen elementti ja Bluetooth 5.2 -yhteys.

Comfort-tuotesarja taas keskittyy nimensä mukaisesti mukavuuteen. Elokuun lopussa tarjolle tulee Comfort Earbuds ja Comfort Earbuds+. Syyskuussa niitä seuraa Comfort Earbuds Pro. Kaikissa on niin sanottu mukavuusrengas, mikä pehmenee korvissa. Akunkestoa luvataan yhdeksäksi tunniksi, ja kuulokkeet ovat vedenkestävät. Earbuds+-malli tuo mukaan langattoman latauksen. Pro-mallissa on myös ENC (Environmental Noise Cancellation) ja ANC-vastamelutoiminto ja matala viive videoita ja pelejä varten.

Micro-tuotesarja taas keskittyy kompaktimpiin täyslangattomiin kuulokkeisiin. Akunkestoa luvataan kuitenkin kertalatauksella 9 tuntia ja ohuella latauskotelolla 18 tuntia lisää. Tarjolle tulee syyskuussa Micro Earbuds ja Micro Earbuds Pro, joista jälkimmäisessä on myös kahdella mikrofonilla toteutettu melunvaimennus.

Go-tuotesarja taas on suunnattu edullisia täyslangattomia etsiville. Elokuun lopussa markkinoille saapuu Go Earbuds+ -malli, jossa on 13 millimetrin elementti, IPX4-tasoinen suojaus ja akunkestoa peräti 26 tunniksi.

Solo Bud -tuotesarja taas koostuu mono-headseteistä esimerkiksi rahtareille ja muille työkseen autoileville. Sarjaan kuuluu neljä mallia, joista kaksi on Clarity Solo Bud -malleja. Elokuun lopulla tarjolle saapuvat Solo Bud ja IPX4-luokituksella varustettu Solo Bud+ sekä parempaa kuunteluelämystä tarjoava Clarity Solo Bud. Heti saataville on tulossa Clarity Solo Bud+, jossa on myös taustamelun vaimennus ja IPX4-tasoinen roiskevedenkesto.

Eikä siinä vielä kaikki. Elokuussa tarjolle tulee vielä langalliset ja muutaman euron hintaiset Wired Buds -kuulokkeet.

www.nokia.com