Mikrofoneistaan tuttu Neumann on laajentanut jälleen reviiriään. Reilu vuosi sitten valmistaja julkisti studiomonitorit ja nyt se on julkistanut myös NDH 20 -kuulokkeet. Ne on tarkoitettu studiokäyttöön äänityksessä, miksauksessa ja muussa äänen jälkikäsittelyssä.

Kuuloke-elementit ovat 38 millimetrin kokoiset ja varustetut neodyymimagneeteilla. Se luvataan takaavan riittävän herkkyyden, jotta kuulokkeet toimivat hyvin myös suoraan tietokoneen kuulokeliitäntään kytkettäessä. Herkkyys on 114 desibeliä ja impedanssi 150 ohmia.

Kuulokkeet ovat suljetut, joten ne soveltuvat myös meluisiin käyttöympäristöihin. Vasteen Neumann lupaa olevan tavallista suorempi. Kuulokkeet vaimentavat alle neljän kilohertsin taajuudella ympäristön ääniä 34 desibeliä. Sanka on teräksinen ja kupit alumiinia. Pehmusteet ovat muistivaahtoa, ja kuulokkeet ovat taitettavat.

Kuulokkeiden toistoalue yltää valmistajan mukaan 5–30 000 hertsin alueelle. Maksimitehonkesto on yksi watti hetkellisessä käytössä ja jatkuvana 200 milliwattia. Mukana tulee kaksi johtoa, joista suora on pituudeltaan kolme metriä ja kierrejohto 1,5–3 metriä sekä sovitin 6,3 millimetrin plugiliitäntää varten.

Hintaa ja saatavuutta Suomessa ei ole vielä ilmoitettu.

en-de.neumann.com